forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 28 Mai 2018, 10:29

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Răspunde
Nume utilizator:
Subiect:
Corpul mesajului:
Introduceţi mesajul dumneavostră aici, acesta nu poate conţine mai mult de 100000 caractere. 

Zâmbete
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :arrow: :D :? 8-) :cry: :shock: :evil: :!: :geek: :idea: :lol: :x :mrgreen: :| :?: :P :oops: :roll: :( :) :o :twisted: :ugeek: ;) :clap: :dance: :doh: :drool: :hand: :liar: :naughty: :pray: :shhh: :shifty: :snooty: :think: :violin: :whistle:
Vezi mai multe zâmbete
Dimensiune font:
Culoare font
Opţiuni:
BBCode este ACTIVAT
[img] este ACTIVAT
[flash] este DEZACTIVAT
[url] este ACTIVAT
Zâmbetele sunt ACTIVATE
Dezactivează CodulBB
Dezactivează zâmbetele
Nu analiza automat legăturile
Întrebare
care este numele fluviului care trece prin sudul tarii?:
Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.
   

Subiect revizuit - despre filmul Panama Deception
Autor Mesaj
  Subiectul mesajului:  despre filmul Panama Deception  Răspuns cu citat
"Cazul clasic de intervenţie americană, într-o ţară relativ independentă, l-a constituit Panama. Scenariul a fost atât de bine executat încât următoarele acţiuni militare externe par doar imitaţii ale acestei poveşti de succes (pentru Pentagon). Documentarul “Panama Deception” prezintă într-un mod remarcabil detaliile şi amănuntele sângeroase ale acestei agresiuni, astăzi probabil uitată.

Coincidenţele istorice (şi victimele colaterale) nu sunt întâmplătoare şi dovedesc recurenţele unui sistem politic de gândire maniheist, în care relaţiile publice joacă un rol cel puţin la fel de important ca ultimul bombardier.

În primul rând, se ia un militar, Manuel Noriega, cu înclinaţii autoritariste, şi este trecut pe ştatele de plată ale CIA. Este instruit în SUA, după care revine în ţara de origine, unde se ocupă, printre alte activităţi, de traficul de droguri. Când preşedintele în funcţie, Torrijos, moare într-un accident suspect, calea către putere i se deschide ambiţiosului general. Având susţinerea aliatului yankeu, Noriega îşi diversifică operaţiunile clandestine şi îşi întăreşte puterea politică. Disidenţii dispar, iar organizaţiile finanţate de SUA închid ochii la derapajele antidemocrate.Vina tragică survine, însă, în momentul în care caudillo din Panama nutreşte gânduri de independenţă. Refuză să mai răspundă la comenzile americane, se visează un lider autentic şi crede în iubirea poporului. Puterea i s-a urcat la cap, iar din acest moment soarta îi este pecetluită.

În primă instanţă, “forţele democratice” încearcă îndepărtarea lui Noriega prin intermediul alegerilor libere şi al avertismentelor internaţionale. Cum figura nu reuşeşte, se trece la faza pe sancţiuni economice. Nici această strategie nu dă roade, aşa că intră în acţiune agitatori americani. De aici şi până la moartea unui presupus militar american e o cale la fel de scurtă ca redactarea unei declaraţii de război. Conflictul care a urmat s-a consumat în câteva zile şi a produs între 2000 şi 4000 de victime panameze, majoritatea inocente. Un cartier întreg a fost pus la pământ, s-au folosit arme interzise, au avut loc execuţii sumare, iar gropile comune au ţinut loc de cimitire.

Pentru a camufla consecinţele acţiunii “Just Cause” Pentagonul a adus în capitala micuţului stat comandouri de jurnalişti pentru a filma bucuria manipulată a locuitorilor. În acelaşi timp, presa americană saluta eliberarea de sub domnia unui tiran narcotraficant.

În final, un nou preşedinte, cu vederi mai potrivite, a fost instalat de trupele de ocupaţie, iar valorile democratice au prins viaţă.

Fostul aliat a rămas până astăzi în puşcărie." (articol publicat in martie 2013).

Urmeaza Argentina.... despre umanitatea pierdută si interesele CIA intr-o tară care nici pana acum nu uită si nu iartă: los desaparecidos si dictatura instaurată de cel mai mare exportator de democratie din toate timpurile.
Mesaj Scris: 22 Noi 2017, 14:59

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România