forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 26 Mai 2018, 10:42

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
Mesaj necititScris: 09 Dec 2011, 23:55 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Din intimplare am citit textul de mai jos, de la http://www.exploziv-news.ro/special/927-este-timpul-sa-nu-mai-sarbatorim-anual-o-revolutie-care-n-a-existat-dosarul-iancu-falsul-lui-timofte-asasinarea-lui-ceausescu-si-un-singur-tradator-criminal-ion-iliescu.html

unde am cititit:
Citat:
Echipa sovietica de negociatori era in contact radio quasi-permanent cu comandamentul operatiei Troika din Chisinau. Ei au prezentat ultima propunere a lui Gorbatchev pe 17 Decembrie 1989, care promitea in mod solemn ca niciun salariat al Ministerului de Interne sau al Ministerului Fortelor Armate nu va fi concediat, arestat sau judecat, si ca toti acesti salariati vor fi promovati in masa si salariile le vor fi marite corespunzator…


asta m-a cam uimit de potriviri, mi-am amintit ca in anii care au urmat dupa revolutie, Ion Iliescu a avansat in grad foarte multi angajat ai armatei romane, de a ajuns ca Romania sa aiba cateva mii de generali. Mi-am mai amintit pe la emisiunile TV despre revolutie, de faputul ca in zilele urmatoare dupa manifestatiile din decembrie 1989, 20 mii de turisti rusi au parasit Romania.

Copii mai jos tot textul:

Este timpul sa NU mai “sarbatorim” anual o “revolutie” care n-a existat! Dosarul “IANCU”, falsul lui Timofte, asasinarea lui Ceausescu si un singur tradator criminal: ION ILIESCU!

NOTA REDACTIEI: Ceea ce veti citi in materialul de fata are la baza informari si documente din dosarul “IANCU” – numele codificat in arhivele KGB al lui Ion Iliescu. Fostul presedinte al Romaniei – ajuns in aceasta functie in urma unei lovituri de stat ce a intrunit toate elementele strategice si tactice ale unei asemenea actiuni si care a fost savarsita prin intermediul unui serviciu secret strain – in speta KGB din Rusia Sovietica – s-a aflat in atentia Directiei Contraspionaj, iar dosarul a fost intocmit de aceasta directie a DSS, dupa care a ajuns intr-o structura mult mai importanta a tarii, de la acea vreme, cunoscuta sub denumirea generica de “unitatea 0110”, dupa ce, initial, a fost lucrat (intre anii 1970 - 1975) si de ofiterii de intelligence ai UM 0920. Acum, dosarul original se afla sub incidenta Secretului de Stat, intr-o locatie externa a Directiei Generale a Informatiilor Militare (doar Presedintele actual poate cere desecretizarea, declasificarea dosarului, in calitatea sa de sef al CSAT), si din el va reiesi, fara tagada, incalcarea flagranta si repetata, de catre ION ILIESCU, a art. 155 din Codul Penal al Romaniei, pentru care fostul presedinte este pasibil de incarcerare pe viata! DA CLICK PE TITLU SI CITESTE MAI MULT:

Facem mentiunea ca, in SRI, exista un dosar “IANCU”, falsificat de catre fostul sef al acestei institutii, Radu Timofte, pentru crearea de confuzie si pentru a-l pune la adapost pe ILIESCU. Una peste alta, din studierea adevaratului dosar “IANCU” – la care si noi am avut acces limitat – reiese clar ca “revolutia romana” n-a fost decat o lovitura de stat facuta pentru a pune mana pe putere de catre fostul activist de partid cu sprijinul unui alt sef de stat, al URSS – Gorbaciov.Gorbaciov a facut o investitie masiva de bani si resurse umane pentru inlaturarea lui Ceausescu. A inceput cu reactivarea “fosilelor” spionajului sovietic din generatia lui Brucan, ION ILIESCU si Walter Roman (fost agent NKVD in Spania in 1936) si DAN VOICULESCU, precum si a “generatiei tinere” a lui Petre Roman si Gelu Voican-Voiculescu. Sotii Ceausescu si Marin Ceausescu au fot condamnati la moarte de catre KGB, cu aprobarea lui Gorbaciov. Una din pricipalele acuzatii la simulacrul penibil de proces judiciar al sotilor Ceausescu din 23-25 Decembrie 1989 a fost ca “au vandut sisteme avansate de armament Statelor Unite, care i-a platit prin intermediul unei banci elvetiene”. Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa kgb care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parasea cladirea. LOVITURA DE STAT a fost temeinic pregatita dinainte si cuprindea urmatoarele operatiuni:Operatia “Troika”. La sfarsitul lui Iulie 1989 a fost infiintat un comandament central la Kishinev (fost Chisinau) si au fot selectati aproape 15,000 de ofiteri si subofiteri apartinand:

1 – Komitet Gosudarstvenoy Bezopasnasti (K.G.B.) – Committee for State Security – Comitetul pentru Securitatea de Stat,

2 – Glavnoye Razvedyvatelnoye Upravleniye Generalnogo Shtaba (G.R.U.-GSh.) – Main Intelligence Directorate of the General Staff – Directiunea Generala de Informatii a Marelui Stat Major.

Au fost formate circa 5,000 de echipe de catre trei ofiteri sau subofiteri reprezentand aceste servicii, iar fiecare echipa a fost dotata cu un autoturism (marea majoritate Lada) special prevazute cu compartimente pentru ascunderea armamentului, munitiei si a explozivelor.

Participantii au luat la Chisinau lectii speciale de limba romana si geografia Romania cu o durata de trei luni, in diverse cazerme ale orasului.

Incepand cu a doua jumatate a lunii Octombrie 1989, echipele Troika au fot introduse ca “turisti” in Romania, in ritmul de circa 150 masini pe zi. Au fost trimise in majoritatea judetelor, dar destinatiile prioritare au fost Timisoara si Bucuresti.

Timisoara a fot aleasa ca o buna cadidata pentru “demonstratii populare anti-Ceausescu”, datorita apropierii relative de Europa de Vest si datorita prezentei unui vechi “prieten” al KGB, pastorul protestant Tokes.

(N.R : Am citit cateva rapoarte trimise de un capitan KGB, care fusese recrutat mai inainte si lucra pentru noi ca agent dublu).

El descrie in detaliu actiunile din Calea Ghirocului si de la resedinta lui Tokes. La un moment dat in seara zilei de 16 Decembrie 1989, colonelul KGB care era comandant operativ al “operatiei Tokes” a cerut sa se faca “numarul”, adica identificarea tuturor protestatarilor din jurul locuintii lui Tokes. “Si ne-am alarmat, fiindca noi (echipele Troika) eram peste 80% din participanti. Noroc ca a doua zi a venit ordinul sa ne deplasam la Bucuresti…”

Actiunea importanta era acum la Bucuresti unde 2 generali sovietici si un numar de ofiteri superiori KGB, care toti vorbeau “moldovineste”, au dus tratative timp de aproape doua saptamani cu diversi generali romani de securitate si armata pentru a asigura “bascularea” …

Echipa sovietica de negociatori era in contact radio quasi-permanent cu comandamentul operatiei Troika din Chisinau. Ei au prezentat ultima propunere a lui Gorbatchev pe 17 Decembrie 1989, care promitea in mod solemn ca niciun salariat al Ministerului de Interne sau al Ministerului Fortelor Armate nu va fi concediat, arestat sau judecat, si ca toti acesti salariati vor fi promovati in masa si salariile le vor fi marite corespunzator…

Propunerea a fost acceptata de aproape toti conducatorii securitatii si armatei la 20 Decembrie 1989. Singura exceptie a fost un general de armata care era ministru adjunct; el a refuzat si a fost imediat “sinucis” de “negociatori”. Generalii care acceptasera propunerea lui Gorbaciov au cerut apoi lui Ceausescu sa organizeze faimoasa ”adunare populara” din 22 Decembrie 1989.

Ni s-a parut deosebit de interesant faptul ca toate aceste negocieri cu conducatorii securitatii si armatei au fost purtate exclusiv de catre militarii sovietici care nu au implicat, evident din motive de securitate, echipa de spioni civili destinati fazei urmatoare, operatia “Flanela”.

E foarte probabil ca marea majoritate a spionilor KGB care au executat lovitura de stat sovietca nu au stiut cine sunt noii conducatori politici ai Romaniei pana cand i-au vazut pe “flanelisti’ defiland pe ecranele televizoarelor…Operatia “Flanela”. Ziua de 22 Decembrie 1989 a inceput inainte de ora 7 dimineata pentru trei agenti operativi CIA care lucrau in cadrul Ambasadei Americane la Bucuresti. Erau imbracati “romaneste” si au ajuns devreme in Piata Palatului, asa ca au asistat la toate fazele faimosului meeting. Au vazut cum s-a construit “dreptunghiul” si “razele”, care erau o procedura standard la toate meetingurile publice a lui Ceausescu. “Dreptunghiul” era constituit din circa 200 de securisti masati sub balconul dela care urma sa vorbeasca Ceausescu. De la “dreptunghi” plecau “razele” constituite din cate doi (uneori trei) securisti umar la umar, mergand spre exterior. Intre aceste “raze” erau apoi plasate grupurile de muncitori si alti membri de partid adusi cu autobuzele.

Aceasta descriere tehnica e probabil plictisitoare, dar veti vedea ca este foarte importanta pentru meetingul din 22 Decembrie 1989.

Cand Ceausescu a ajuns la punctul in care a facut o pauza, securitatea a pus la difuzoare o inregistrare a unor rafale de mitraliera. Am vazut filmul meetingului si vad si acum privirea speriata a lui Ceausescu care nu intelegea ce se intampla. Emil Bobu intra pe balcon in spatele lui si-i spune: ” E SECU !”. In momentul acela Ceausescu a inteles ca activistii de pardid din securitate a trecut de partea sovieticilor si ca partida era pierduta.

Acesta este momentul in care niste “tineri curajosi” au inceput sa alerge prin multime strigand: “Jos Ceausescu! Jos cu dictatorul”.

Oamenii nostri de la Ambasada Americana au remarcat imediat ca acesti “tineri curajosi” nu alergau dela periferia masei de oameni catre centru. Ei alergau intotdeuna dinspre “dreptunghi” spre periferie, si ALERGAU NUMAI PRIN “RAZELE” DE SECURISTI, unde evident se simteau in siguranta. Era clar ca erau toti securistii racolati de KGB.Cronologia evenimentelor din 22 Decembrie 1989 este in general cunoscuta, asa ca n-am sa insist asupra ei… Vreau insa sa relatez un eveniment amuzant, raportat de un informator din Tulcea. La 21 Decembrie 1989 Petre Roman era in Delta Dunarii la vanatoare de mistreti. Incepand dela 10 dimineata toti cei care lucrau la comitetul judetean de partid din Tulcea au fot mobilizati sa-l gaseasca pe Petre Roman pe care-l cauta la telefon cu insistenta “cineva” dela Bucuresti. L-au gasit in fine in jurul pranzului si convorbirea telefonica a fost foarte scurta: “Da, tovarasu! – “BAI PETRICA, FLANELA E MAINE!” – “Am inteles. tovarasu!”… Dupa care “Petrica” se dadea de ceasul mortii sa ajunga in Bucuresti in aceeasi seara, fiindca altfel se facea “revolutia” fara el… A doua zi dupa masa a inceput defilarea la televizor a “flanelistilor”, tovarasi cu pullovere si flanele, dar fara sacouri sau costume de haine, care a durat mai bine de doua saptamani.

Securitatea lor personala era asigurata de echipele Troika care s-a ocupat deasemenea de organizarea fazei urmatoare a loviturii de stat…“Teroristii”. De indata ce caderea lui Ceausescu a devenit cunoscuta, o multime de oameni de buna credinta, informati asupra evenimentelor din celelate tari din Europa de Est, au crezut ca totul s-a schimbat si ca au devenit peste noapte “LIBERI”. Aceasta era o problema majora pentru activistii din securitate care trecuse de partea sovieticilor cu conditia de a-si mentine puterea intacta.

Ei trebuiau sa arate “prostimii” ca nu sa schimbat nimic si ca FRICA, nu libertatea este baza noii “societati”.

S-a organizat imediat, cu colaborarea echipelor Troika, faza denumita “Teroristii” care a inceput chiar in seara de 22 Decembrie 1989.

Infiltratii KGB din USLA au inceput sa joace prin rotatie rolul de “teroristi” si de “anti-teroristi”. Aceiasi “militari de securitate” erau o noapte “teroristi” si noaptea urmatoare “anti-teroristi”.

Aceasta faza a durat cateva saptamani si s-a soldat cu sute de morti, oameni nevinovati impuscati in strada. De multe ori mortii erau transportati dela o strada la alta, ca sa se propage terroare in toate cartierele.“Mineriada”. Astfel ”conducerea post-revolutionara” a hotarat sa organizeze o varianta romana a “revolutiei culturale” a lui Mao-Tze-Dong si mobilizat importante resurse financiare si umane care au asigurat “succesul stralucit” al MINERIADEI din Iunie 1990.

Au dezlantuit salbaticia fara precedent a lumpen-proletariatului impotriva “dusmanilor poporului”. Mii de oameni au fost batuti si maltratati, sute de oameni au murit sau au fost schiloditi pe viata.

Scopul era unul singur si anume sa impuna frica si teroarea fara de care securitatea nu putea functiona. Si au avut un success deplin care a asigurat rolul dominant al securitatii pana in ziua de astazi. “Tovarasi minieri, va multumesc!” dixit criminalul Iliescu.

VA URMA…

Col. DSS Dumitru PRICHICI, Simona Ela FICA

citeste si aici

Imagine
Citat:
grupul din jurul lui Mihail GORBACIOV, pe care-l vedeti in imagine, este chiar grupul KGB, de comando, chemat, in decembrie 1989, de catre Ion ILIESCU, pentru a asasina zeci de ofiteri romani ai UM 0110. In stanga lui GORBACIOV se observa un tanar, nimeni altul decat COMANDANTUL directiei a IX-a KGB, cel care s-a deplasat personal in Romania, in timpul loviturii de stat, pentru a supraveghea, pe de o parte, uciderea sefilor USLA si UM 0110, iar pe de alta parte pentru a transfera arhivele celor doua unitati romanesti anti-kgb intr-un centru de la Iasi, de unde ele au luat drumul MOSCOVEI. Numele lui: DMITRI FONAREFF! Da, acelasi FONAREFF care este mereu invitat in emisiunea generalului impostor Emil STRAINU, pentru a… “salva”, prin Metacontact, Romania! Acelasi FONAREFF care se ingrijeste sa nu-i lipseasca nimic lui STANCULESCU in inchisoare (caviar, de exemplu!). Acelasi FONAREFF caruia un alt criminal dovedit al “revolutiei”, Francisc TOBA de la oficina de spionaj maghiar numita Semper Fidelis, ii tipareste carti pe care, culmea tupeului, i le lanseaza la… CERCUL MILITAR CENTRAL!


citeste aici
si aici
Citat:
Întocmeam atunci dosarul „RomBac” din care reieşea implicarea sovieticilor în România. Pe scurt, era vorba despre zborul unui avion Rombac la Sibiu în seara de 20 decembrie (1989), ciudat, pentru că de obicei se zbura cu Antonov-uri.

În acel avion erau în jur de 90 de pasageri, 30 de români în partea din faţă...pe primul loc stătea chiar actualul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicuţ, pe-atunci episcop de Alba. În partea din spate stăteau 60 de „băieţi” înalţi, majoritatea blonzi care vorbeau o românească stricată, cu accent basarabean. Au coborât cu 300 de genţi diplomat de diverse mărimi. O angajată de la aeroportul Otopeni mi-a spus că la plecarea „băieţilor” din Bucureşti unul dintre ei a scos trei buletine diferite cu aceeaşi fotografie. Am verificat şi lista pasagerilor, iar la domiciliile din buletine figurau fabrici, uzine şi instituţii publice din diverse judeţe.

În acest dosar am solicitat relaţii de la SRI şi de la USLA, pentru că bănuiala mea a fost şi este că ei au declanşat evenimentele sângeroase de la Sibiu. Ei au fost cei îmbrăcaţi în combinezoane negre, au deschis focul pe 22 la prânz, la câteva minute după anunţarea fugii lui Ceauşescu. Doi dintre ei au urcat pe clădirea Policlinicii, între sediile Securităţii şi Miliţiei pe de-o parte şi sediul Unităţii 01512, sediul Academiei Forţelor Terestre din România. Unul dintre ei l-a împuşcat exact în frunte pe soldatul de gardă de la poartă, fapt care a atras riposta armatei care a avut senzaţia că s-a tras dinspre clădirea Securităţii. Cred că tot aceşti indivizi au declanşat carnagiul prin focul de simulatoare declanşat în apropierea unităţilor militare şi la unele clădiri civile, Din păcate, nici SRI, nici USLA – care avea agenţi în civil pe toate zborurile – nu au vrut să coopereze. Văzând că nimeni nu cooperează, pentru a nu fi acuzat mai târziu că am participat la această muşamalizare, am demisionat, am lucrat 18 ani în presă unde am continuat să atac nelegiuirile din sistem.


banuieli despre implicarea CIA:
Citat:
In decembrie ’89 piloții români reperaseră în aeroportul Sumen, în plină revoluție, avioane americane de tip EC-130, utilizate în dezinformare și bruiere electronică a comunicațiilor de pe teritoriul României.


http://www.tvrplus.ro/editie-caderea-cortinei-de-fier-adunarea-populara-din-bucuresti-21-decembrie-62831

Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost organizata de KGB si CIA. Fostul sef al SRI spune ca datele loviturii de stat se stiau din septembrie '89.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 30 Ian 2012, 00:08 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Peste 12.000 de persoane sunt platite cu aproximativ 2020 roni/luna, de la Bugetul de Stat, pentru ca sunt participanti de strada la revoltele din 1989. Multi au obtinut certificate de revolutionar folosind acte false.
http://www.portalulrevolutiei.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 14 Apr 2012, 18:04 
Neconectat
Incepator

Membru din: 12 Apr 2012, 03:51
Mesaje: 5
Localitate: Bucureşti
Păi nu a fost nicio revoluţie domnule stelici.
Americanii, prin CIA, au muncit aproape 50 ani ca sa îi facă pe comunişti ca să-şi distrugă singuri sistemul.
Dacă să zicem că nu am fost atenţi la ce s-a intâmplat pe vremuri ( pe timpu' lui Nea Nicu ) prin America Latină sau prin Africa , adică nu am ştiut ca să vedem, acum după evenimentele din Irak, Libia sau Egipt, ar cam trebui ca să înţelegem că americanii au dărâmat comunismul din blocul EuroAsiatic şi că nu a fost nicio revoluţie în ţările din acest bloc.
Ce KGB ? Care KGB ?
Americanii, domnule stelici, adică CIA. Noi trebuie ca să mulţumim lui Central Intelligence Agency, https://www.cia.gov/, pentru că ne-a scăpat de sistemul politic de rahat, numit sistem comunist. Că dacă sistemul comunist nu era de rahat, nu cădea.
Americanii ne-au schimbat regimul politic de dictatură muncitorească, asmuţind muncitorimea ca să dărâme dictatura muncitorească, adica a pus prostimea care dicta, ca să-şi dărâme singură mustăria. Mai exact in toata EuroAsia comunistă, prostimea a fost azmuţită ca să-şi dărâme sistemul politic.
Vezi ? De aia nu e bun comunismul, că nu ţine la tăvăleală. Un sistem politic in care prostimea dictează, nu poate fi durabil deoarece lucrurile merg prost, cu toate că teoria sistemului politic comunist e frumoasă.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 14 Apr 2012, 22:59 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Comunismul nu duce la inflorirea economica a societatii atunci cand dictatorul este un "limitat" (vezi cazul Ceausescu) insa cand dictatorul este istet si sfatuit inteligent, societatea comunista prospera din punct de vedere economic (vezi cat de repede va ajunge China prima putere economica a planetei).
Binele si raul sunt foarte relative... sunt subiective (in functie cu ce compari), in functie de mintea fiecarui om.
Banuiesc ca vesticii au depasit idea de a asocia binele cu bunastarea economica, vad ca acestia realizeaza periodic sondaje si statistici prin care urmaresc sa masoare gradul de multumire a populatiei.
Din punctul meu personal de vedere, o societate care o duce bine este societatea in care din ajutorul social omul isi poate plati chiria la un apartament mai modest, mancarea si alte cheltuieli strict necesare, si ceva modest de imbracat si incaltat si in acelasi timp nivelul mediu de multumire a populatiei este destul de ridicat.
Stiu ca acum 10 ani, in Germania, oricina a apucat lucrat legal macar jumatate de an, daca nu avea servici, putea primi toata viata ajutor social de 500 euro pe luna (200 euro il costa chiria pe luna la un apartament modest acolo, 100 euro mancarea... se descurca)
In Marea Britanie ajutorul social este de 650 lire sterline, motiv pentru care acolo exista chiar si 3 generatii (tata fiu nepot) care nu au lucrat niciodata in viata, traiesc doar din acest ajutor social de 650 lire sterline pe luna (acolo daca toti membrii familiei nu au servici, statul le ofera un apartament gratuit).
Nu ii judec pe acesti oameni pentru ca ar fi lenesi, paraziti sau altceva.
Este dreptul lor sa isi traiasca viata asa cum cred ei ca pot fi multumiti, si in plus, este dreptul lor ca proprietari ai resurselor tarii lor (bogatiile apelor, bogatiile subsolului, know-how-ul acumulat de stramosii lor etc) sa primeasca o parte (redeventa) din ce li se cuvine (ca proprietari).

Legat de starea de multumire a populatiei, cred ca aceasta se transmite, ca o boala molipsitoare, incepand de la cei mai saraci oameni din societate. Banuiesc ca sentimentul de nemultumire se transmite mai usor decat sentimentul de multumire dupa vorba: "Un client multumit iti mai aduce inca un client, un client nemultumit, iti alunga 10 clienti".
Aici mai trebuie facuta diferentierea intre cum merge mintea romanului, si cum e mintea omului din vestul Europei. In Romania, 70% din populatie are la baza cultura de tip taranesc. In viata satului, oamenii se ajutau unii pe altii din instinct, pentru ca viata era grea, si astfel aveau mai mari sanse de supravetuire. Din cauza aceasta romanul este mai generos si mai deschis decat cei din vestul europei - vesticii sunt oameni mai individualisti. Un om cu educatie individualista, pentru ca, comunica empatic mai putin cu ceilalti oameni, isi ia normele de bine si rau din propria judecata logica, din ce observa din experienta proprie.
Romanul isi ia masiv valorile de bine si rau din subconstientul colectiv. Acuma in subconstientul colectiv romanesc exista o mare nemultumire (banuiesc ca asta este motivul pentru care acuma in Romania sunt jumatate de milion de bolnavi de cancer, iar statistica arata ca trendul ascendent va face ca peste 20 de ani Romania va avea 1 milion de bolnavi de cancer, si asta la o populatie micsorata).
Sunt optimist legat de potentialul poporului roman! Daca reusim sa ne vindecam de nemultumirea generalizata (de noi insine si de alti romani) avem sanse sa ne revenim rapid si din punct de vedere economic. Desigur este si pericolul din zicatoarea: Boala lunga - moarte sigura.
Eu zic ca poporului roman i-a cam ajuns cutitul la os, si este timpul ca acesta sa isi ia soarta in mani, si sa nu mai dea vina mereu pe "altul" caci asta nu foloseste la nimic bun (din contra, accentuiaza nemultumirea), si sa se simta mai responsabil sa faca tot ce ii sta in puteri pentru binele prpopriu, si binele colectiv.

Unele informatii care mi-au parvenit, si intuitia, imi spune ca cei mai buni oameni la suflet de pe planeta noastra, traiesc acuma in Coreea de Nord.
Este ceva paradoxal, care imi da de gandit... si ma face sa imi doresc sa vizitez aceasta tara pentru a-i cunoaste pe oamenii de acolo!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 15 Apr 2012, 01:12 
Neconectat
Incepator

Membru din: 12 Apr 2012, 03:51
Mesaje: 5
Localitate: Bucureşti
Dacă Ceauşescu era limitat, atunci ceilalţi lideri comunişti europeni ce hibe aveau de a căzut comunismul şi în ţările lor ? Şi să nu uităm că la noi s-a întâmplat ca prostimea să se răscoale mai la urmă, deci nu din cauză că Nea Nicu ar fi fost limitat.
În imensa URSS, chiar toţi liderii comunişti erau limitaţi ?

Totuşi nu observaţi o chestie ?
În comunism şcolarizarea şi cultura generală era dezvoltată. În şcoală se învăţa ştiinţe exacte şi meserii foarte tehnice, deci populaţia era inteligentă, căci altfel nu puteau ca să absolve şcolile generale, liceele şi facultăţile.
Ei şi cum de s-a întâmplat ca la aşa oameni instruiţi să se întâmple o aşa mare nenorocire ?
Despre muncitorul din regimul comunist, nu se putea spune că era tâmpit, deoarece el a trecut nişte examene de ştiinţe exacte. Şi totuşi ne putem referi la masa muncitorească din sistemul comunist aşa cum ne-am referi la o gloată de inculţi: prostime.

Popor de oameni buni la suflet. Se poate descrie ce inseamnă aşaceva ?
De ce ar exista o populaţie rea la suflet ? Se poate descrie ce inseamnă un popor de oameni răi la suflet?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 15 Apr 2012, 10:12 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Comunismul in Europa de Est a picat in primul rand din motive economice, si asta in primul rind din cauza productivitatii reduse. Un om valoros nu se implica in efortul de crestere a productivitatii, inovatie etc, daca este platit la fel ca, colegul lenes si prost.
Chinezii au fost isteti si le-au propus occidentalilor urmatoarea chestie: noi va oferim forta noastra de munca ieftina, voi deschideti fabrici in China cu conditia ca guvernul chinez sa primeasca 50% din actiunile fabricii. Va oferim birocratie zero, nu va cerem nici o hartie, nici o taxa, nu va controlam in fabrica, aveti libertate totala. In unele locuri chinezii au negociat la sange cu investitorul occidental, si le-au pus conditia contractuala: va oferim parteneriatul pe 10 ani cu conditia ca la sfarsit toate utilajele raman la noi. De asemenea, chinezii au lasat sa functioneze firmele private locale, si astfel omul valoros a putut sa aduca roade bogate.
La fel puteau proceda si dictatorii comunisti din Europa de Est, nimic nu ii oprea a procedeze astfel.
Prosperitatea economica este data de mecanismele de functionare a economiei.

Degeaba invatamantul comunist producea oameni educati, daca acestia nu erau si motivati sa performeze. In comunism, un om inteligent invata sa stea in banca lui, dupa ce incerca sa imbunatateasca lucrurile din fabrica lui, pentru ca agitatia lui deranja pe alti oameni care ar fi trebuit sa munceasca suplimentar pentru imbunatatirile "inteligentului".
Pe scurt, in comunism lipsea motivatia competitiei!

Ce inseamna om bun la suflet, cred ca oricine stie ce inseamna asta!
Dumnevoastra, "Multi-User Worlds" , banuiesc ca nu sunteti un om prea bun, pentru ca prea sunteti nemultumit pe trecut, nu acceptati prezentul (fara agresivitate la acesta) si judecati cu asprime oamenii. La ce va foloseste aceasta, dumneavoastra si altora? Va faceti rau singur!
Mai bine v-ati folosi nemultumirea ca, combustibil emotional pentru a realiza ceva constructiv, folositor in primul rand dumneavoastra, si apoi altora. Dupa aceasta, puteti raspanditi optimismul, povestind realizarile dumneavoastra!


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 16 Dec 2012, 17:13 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/dictator/ceausescu-a-vrut-sa-fuga-din-tara-cu-24-de-tone-de-aur-1207531

Citat:
Nicolae Ceausescu a vrut sa fuga din tara inainte de Revolutie, cu 24 de tone de aur, insa a fost pacalit sa se intoarca, potrivit unui general specialist in contrainformatii.

Pe 18 decembrie, dictatorul ar fi plecat din tara spre Iran, cu 24 de tone de aur, a spus generalul citat de Libertatea, care l-a numit fictiv Ioan Gez.

Insa, doua zile mai tarziu, Ceausescu ar fi fost pacalit ca lucrurile au intrat in normal in tara, astfel ca s-a intors in Bucuresti.

Generalul Gez, care a condus structuri informative romanesti pe teritoriul unor tari occidentale inainte de Revolutie, potrivit publicatiei, a povestit ca pe 3 decembrie, la Malta, se hotarase soarta Romaniei si faptul ca Nicolae Ceausescu trebuia sa plece.

"In noaptea de 14 spre 15 decembrie 1989, de pe Otopeni au decolat doua avioane, care au facut doua transporturi secrete, unul catre Kiev, altul catre Teheran. Fiecare aparat avea la bord cate 12 tone de aur. Primul era destinat rusilor, ca pret al libertatii pentru Ceausescu. Al doilea trebuia sa fie luat cateva zile mai tarziu de la Teheran de familia dictatorului, care urma sa plece spre Chile, tara in care sa se stabileasca", a explicat Gez.

Potrivit acestuia, rusii voiau o "revolutie de catifea" in Romania, fara varsare de sange. Pe 17 decembrie, dupa negocierile cu URSS, Ceausescu a declarat ca demisioneaza, iar, pe 18, a ajuns in Teheran, pentru o "vizita de prietenie".

Gez sustine ca dictatorul a demisionat pe 17 decembrie la ora 17:45, in sedinta Comitetului Politic, in timp ce, in Timisoara, revolutia deja incepuse.

"In mod straniu, fila care consemna acel moment a disparut din stenograma si a fost refacuta, din memorie, pe 4 ianuarie 1990, de cea care consemnase datele, Maria Ionescu", a spus generalul.

Astfel, in aceasta declaratie refacuta, Ceausescu este citat ca spunand: "Deci nu sunteti de acord cu masura propusa?! Atunci, alegeti-va alt secretar general!".

Dupa revolutie si executarea cuplului Ceausescu, nu s-a mai auzit nimic despre cele 24 de tone de aur. "Despre aurul din Teheran nu se mai stie nimic. Avionul care a facut transportul in Iran s-a intors gol in data de 4 ianuarie 1990", a spus generalul.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a infirmat ipoteza, intr-un interviu pentru Capital din 2011, "Se spunea ca atunci cand a plecat in Iran, Nicolae Ceausescu ar fi luat mai multe cutii cu aur. Dar cineva ne-a povestit cum a vazut 'X-ulescu' cum s-au aruncat cutiile si atunci am pus o intrebare foarte simpla: 'Cum? Un lingou de aur se ridica foarte greu, ca are 12 kg, dar o cutie din aceea? Trebuie sa fii halterofil ca sa o ridici'".


Generalul SRI în rezervă, Aurel Rogojan, fost director de cabinet al şefului DSS, dezvăluie că Nicolae Ceauşescu era la curent cu presiunile externe, care veneau din toate ţările, inclusiv URSS, şi de la vecinii maghiari şi iugoslavi. Generalul Rogojan scrie că acestea s-au acutizat după ce Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov s-au certat, în iulie 1989.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 27 Noi 2013, 15:38 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Când era mic copil, fostul președinte al României, Ion Iliescu,
era adus de mana de Elena Ceaușescu, sa își viziteze tata in închisoare.
După ocuparea României de Armata Roșie, mama vitrega a lui Iliescu, Marita (sora mamei lui Ion Cioaba, primul „rege internațional al romilor”), a fost servitoare si bucătăreasa la Ana Pauker iar unchiul sau, Eftimie, a ajuns adjunctul infamului Alexandru Draghici, Ministrul de Interne al lui Dej. Din aceasta combinație – Pauker-Draghici - se trage si o parte din ascensiunea sa politica.
Ceausescu l-a băgat pe Iliescu in CC al PCR in locul lui Draghici.
Prestigioasa revista TIME, in articolul ”Fosilele comunismului Europei de Est” din 28 aprilie 1986, titra ca, in ce privește Romania, „Gorbaciov pare sa aibă deja un protejat in așteptare. Acesta ar fi Ion Iliescu, de 56 de ani, despre care exista rapoarte ca a studiat cu liderul sovietic la Moscova”.

http://cultural.bzi.ro/teorie-soc-iliescu-l-a-ucis-pe-ceausescu-la-ordinul-moscovei-executia-a-fost-trucata-7277

Este deci foarte posibil ca Ion Iliescu sa fi participat, chiar si doar închizând ochii, la asasinatele făcute de KGB cu ocazia Revoluției Romane, pentru a stârni populația sa se revolte.
Intrebat recent de „Adevarul” ce rol acorda implicării serviciilor speciale sovietice in “revoluție”, Iliescu afirma, din scurt: „Total marginal”. Dar unele marturii vorbesc despre 20.000 de „turiști sovietici” in decembrie '89, insista reporterul. “N-are importantă!”, răspunde Iliescu enervat. Si totuși, 20.000 de agenți ai forțelor speciale (după unii mai mulți) înseamnă o armata.

In “Libre Journal”, Paris, septembrie-octombrie 1990, pagina 30, Vladimir Bukovski scria sub titlul “L'Empire du moindre mal”: “Niciodată rolul KGB-ului in interiorul tarii (URSS – n.n.) si in străinătate nu a fost atât de important. Serviciile secrete sovietice sunt cele care au vegheat la răsturnarea lui Ceausescu in Romania, cele care au lansat “revoluția de catifea” in Cehoslovacia, cele care au luat masuri pentru răsturnarea lui Erich Honecker in Germania Răsăriteana, producând circumstanțele favorabile distrugerii Zidului Berlinului”.
Așadar, încă din 1990, Vladimir Bukovski a declarat public răsturnarea lui Ceausescu drept o operațiune a KGB.

Igor Toporovski, unul dintre colaboratorii lui Gorbaciov, a oferit detalii despre rolul KGB-ului in Romania: “Ion Iliescu avea la vremea aceea legaturi destul de stranse cu PCUS si era desemnat drept candidatul cel mai potrivit pentru a-l inlocui pe Nicolae Ceausescu”. Toporovski adauga: “Pentru operatiunea propriu-zisa noi am ales momentul cand Ceausescu se afla la Teheran, deoarece altminteri actiunea ar fi prezentat dificultati”.

Despre “turiștii sovietici” prezenți cu miile la Timisoara si apoi la Bucuresti si in întreaga tara – sunt înscrisuri in rapoartele Securității si, ulterior, in cele speciale, ale SRI, dedicate evenimentelor.
Astăzi, numai Iliescu mai neaga implicarea KGB si GRU in evenimentul din 1989.

Exista un dosar penal care îl incrimina pe Ion Iliescu ca responsabil pentru morții de la Revoluția Romana (peste 1100 romani), însă când partidul lui a ajuns iar la putere in anul 2000, politicienii lui au tras sforile pentru ca acest dosar sa fie dezactivat.

Ion Iliescu a semnat un pact cu Gorbaciov pe data de 5 aprilie 1990. Acest pact prevede ca Romania si Uniunea Sovietica recunosc granițele prezente ale celor doua tari, si ca Romania nu va adera la nici o alianta militara 'in detrimentul Uniunii Sovietice'. Cu alte cuvinte, adio Moldova si adio NATO.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 17 Dec 2013, 22:19 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
inregistrari audio: ce vorbea militia + securitatea + armata pe unde radio, la revolutie:
http://www.dailymotion.com/video/xvyw43_revolutia-romana-21-22-dec-1989-inregistrari-militie-securitate-mapn-hd_shortfilms

Martirii din Grupul Trosca masacrati la ordinele KGB si GRU omagiati de SRI la TVR si printr-un monument al eroilor antiteroristi.

Citat:
Urmare a unei lucraturi, Presedintele Romaniei a hotarat in aprilie anul trecut demartirizarea eroilor romani ai trupelor USLA ucisi si profanati bestial in fata sediului MApN in noapte de 23 spre 24 decembrie 1989, la comanda KGB si GRU. Este vorba de Grupul Trosca, decapitat, la propriu, de agentul GRU Nicolae Militaru.

Mai este de adaugat ca, prin coroana depusa ieri la Monumentul Eroilor Antiteroristi (foto mai jos), SRI a informat practic, pentru prima oara public, cine au fost teroristii din Decembrie 1989. Grupul Trosca a fost Anti-KGB si Anti-GRU. Coroana SRI de la monumentul grupului de luptatori masacrat bestial in Decembrie 1989 le este dedicata lor, Eroilor Antiteroristi. Rezulta asadar destul de clar ca teroristii din decembrie 1989 au fost rusii din KGB si GRU.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 03 Aug 2014, 10:59 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
http://www.ziaristionline.ro/2014/07/29/larry-watts-explica-de-ce-a-fost-impuscat-ceausescu-intr-o-conferinta-extraordinara-de-la-institutul-bancar-roman-fotovideo-ziaristi-online/

Larry Watts explică de ce a fost împuşcat Ceauşescu, într-o conferinţă extraordinară de la Institutul Bancar Român.

Citat:
Romania a reusit sa incurce jocul neprincipial al Moscovei la nivel mondial, este una dintre concluziile unei conferinte extraordinare sustinute de Larry Watts la Institutul Bancar Roman, in care reputatul istoric american explica, practic si academic, de ce a fost impuscat Nicolae Ceausescu in decembrie 1989. Romania devenise, in 1989, “cosmarul Moscovei”, sustine reputatul analist american, despre care revista CIA “Studies in Intelligence” afirma ca a reusit sa ofere specialistilor si publicului larg un studiu meticulos şi o istorie corectă, precisă, echilibrată și convingătoare.

Expertul in servicii secrete a aratat ca, pe 4 decembrie 1989, Ceausescu i-a spus in fata lui Gorbaciov ca Uniunea Sovietica trebuie sa inceteze in a-si folosi forta militara pentru a determina schimbari politice pe plan european, referindu-se la Pactul de la Varsovia, sub umbrela caruia se desfasura reuniunea de la Moscova. “Ar trebui sa se dea ordin imediat pentru retragerea trupelor rusesti din Cehoslavacia, ca reparatie pentru interventia militara din 1968″, a sustinut Ceausescu in pozitia finala a delegatiei Romaniei, in care se mai afirma ca “ar fi bine ca retragerea trupelor sovietice sa inceapa in cel mai scurt timp posibil si nu numai din Cehoslovacia ci din toate tarile unde acestea sunt dislocate” (click pe foto dr).

Scanteile s-au aprins inca de la inceputul discutiilor libere, cand Gorbaciov a mentionat ca “suntem aici cu toţii, cei care am fost implicaţi atunci, mai puţin România care a ieşit din această chestiune”. Ceausescu l-a contrazis insa imediat pe Gorbaciov afirmand ca “nu-i adevărat, România nu a ieşit din această problemă, România nu a intrat în Cehoslovacia, aşa că nu avea de unde să iasă”. Declaratiile lui Ceausescu si pozitia finala a delegatiei Romaniei au provocat furia Rusiei.

Dar intalnirea de la Moscova cu membrii Pactului de la Varsovia, la care Ceausescu a cerut si primit o intrevedere separata, avea loc imediat dupa doua zile de negocieri secrete ale lui Gorbaciov (aka Gorby) cu Bush Sr., la Malta (2-3 decembrie), pe vasul sovietic Maxim Gorki. Ceausescu cunostea insa dinainte ce se va stabili la Malta, conform unui raport de analiza si sinteza al Securitatii, semnat de seful DSS, generalul Iulian Vlad, cu data de 1 decembrie 1989, pe care Civic Media si Ziaristi Online l-au publicat in exclusivitate, oferindu-l presei largi inca din 2009. Ceausescu a ajuns asadar montat la Moscova si a tinut sa-i tranteasca verde-n fata mai multe adevaruri lui Gorbaciov, parca prevazand ca este ultima lor intalnire. De exemplu, la aceeasi discutie, Ceausescu i-a reprosat lui Gorbaciov ca URSS nu a ajutat Romania cu aproape nimic in dezvoltarea sa economica. “Până în 1984 nu am primit un litru de petrol din Uniunea Sovietică”, i-a spus presedintele Romaniei capului URSS, de la care astepta un sprijin in titei pentru iarna, de altfel si unul dintre motivele vizitei in Iran.

Sentinta de condamnare la moarte a lui Ceausescu pare asadar sa fi fost deja luata la data ultimei intalniri dintre liderii roman si rus, de la Moscova, din 4 decembrie 1989, cand, la o replica privind o noua reuniune, a Pactului dar si bilaterala, dintre conducerile PCR si PCUS, care ar fi urmat sa aiba loc pe 9 ianuarie la Bucuresti, Gorbaciov a replicat – sarcastic, daca privim retrospectiv – “Veţi mai trăi până la 9 ianuarie!”…

Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România