forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 23 Apr 2018, 14:16

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
Mesaj necititScris: 10 Aug 2015, 16:30 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1915
Localitate: Iasi
Reacția natural a oricărui om când este tâlhărit este aceea de folosi cuvinte dure la adresa agresorului. Este instinctual de auto-apărare. Foarte puțini oameni sunt capabili să își binecuvânteze agresorul, în situații reale, după exemplul lui Iisus Hristos.
În privința aceasta, creștinismul are următoarea poziție: când cineva îți dă o palmă, întoarce obrazul celălalt. Evreii au următoarea poziție: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, deci religia evreilor încurajează răzbunarea, ura pentru cel care te-a agresat.
Dacă CORNELIU ZELEA CODREANU i-a urât pe evrei, atunci nu a fost un bun creștin. Dacă și-a apărat țara de agresiunea evreilor, a fost un bun creștin. În perioada interbelică, evreii erau numiți jidani în Moldova, și ovrei în Muntenia, iar țiganii erau numiți țigani peste tot. CORNELIU ZELEA CODREANU folosește în scrierile domniei sale cuvântul jidan la adresa atacatorului. Privind din perspectiva “corectitudinii politice” din zilele astea, rezultă că CORNELIU ZELEA CODREANU era antisemit. Însă “corectitudinea politică” din zilele noastre înseamnă, în practică, un munte de ipocrizie și fățărnicie… oamenii sunt “corecți” doar atâta timp cât nu îi costă nimic.
Citez mai jos din scrierile lui CORNELIU ZELEA CODREANU pentru a stabili fiecare, după mintea fiecăruia, ce prevala în sufletul lui Codreanu: ura față de evrei sau instinctul de apărare al patriei! Simplificat spus: ce strălucea în sufletul lui mai mult, ura sau iubirea?!


CORNELIU ZELEA CODREANU:
Citat:
Pamântul este baza de existenta a natiei. Natiunea sta, ca un pom, cu radacinile ei înfipte în pamântul tarii, de unde îsi trage hrana si viata. Nu exista neam care sa poata trai fara pamânt, dupa cum nu exista pom care sa traiasca atârnat în aer. O natie care nu are pamântul sau nu poate trai, decât daca se aseaza sau pe pamântul unei alte natii, sau pe trupul acesteia, sugându-i viata.

Sunt legi facute de Dumnezeu, care orânduiesc viata popoarelor. Una din aceste legi este legea teritoriului. Dumnezeu a lasat un teritoriu determinat fiecarui popor ca sa traiasca, sa creasca, sa se dezvolte si sa-si creeze pe el cultura sa proprie.

Problema jidaneasca în România ca si aiurea consta în încalcarea de catre jidani a acestei legi naturale a teritoriului. Ei ne-au încalcat teritoriul nostru. Ei sunt infractorii, si nu eu, popor român, sunt chemat sa suport consecintele infractiunii lor. Logica elementara ne spune: infractorul trebuie sa suporte consecintele infractiunii savârsite. Va suferi? N-are decât sa sufere. Toti infractorii sufera. Nici o logica din lume nu-mi va spune sa mor eu pentru infractiunea savârsita de altii.

Deci problema jidaneasca nu naste din "ura de rasa". Ea naste dintr-un delict savârsit de jidani fata de legile si ordinea naturala în care traiesc toate popoarele lumii.

Rezolvare problemei jidanesti?

Iat-o: reîntoarcerea delincventilor în aceasta ordine naturala universala si respectarea legalitatii naturale.

Dar si legile tarii opresc invazia jidaneasca. Art. 3 din constitutie spune: "Teritoriul României nu se poate coloniza cu populatie de ginta straina".

Ce însemneaza, daca nu colonizare, faptul instalarii a doua milioane de jidani pe teritoriul românesc?

Dar acest teritoriu este proprietatea inalienabila si imprescriptibila a poporului român. Si dupa cum scria cineva, poporul român, nu dupa 50 de ani, nu dupa 100 de ani, ci chiar si dupa mii de ani, ne vom revendica dreptul asupra acestui pamânt, dupa cum ne-am recucerit pamântul Ardealului, dupa 100 de ani de stapânire maghiara.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 10 Aug 2015, 16:31 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1915
Localitate: Iasi
CORNELIU ZELEA CODREANU:
Citat:
PROBLEMA ORASELOR

În cadrul acestui pamânt românesc jidanii însa, nu s-au asezat oriunde, la întâmplare. Ei s-au plasat în orase, formând în ele adevarate insule de populatie jidaneasca compacta.

La început au fost invadate si cucerite orasele si târgurile din nordul Moldovei: Cernauti, Hotin, Suceava, Dorohoi, Botosani, Soroca, Burdujeni, Iscani, Briceni, Secureni etc.

În fata lor au disparut negustorul si meseriasul român. Azi o strada, mâine alta, poimâine un cartier, în mai putin de 100 de ani centrele românesti de un vechi renume si-au pierdut cu totul caracterul lor românesc, luând înfatisare de adevarate cetati jidanesti. Repede au cazut si celelalte orase moldovenesti: Roman, Piatra, Falticeni, Bacau, Vaslui, Bârlad, Husi, Tecuci, Galati si Iasi, a doua capitala a Moldovei, dupa ce prima si stravechea noastra Suceava a fost transformata pur si simplu într-un murdar cuib jidanesc, care înconjoara bietele ruine glorioase ale cetatii lui Stefan cel Mare.

La Iasi, parcurgând strazi si cartiere întregi nu mai întâlnesti nici un român, nici o casa româneasca, nici un magazin românesc. Trece lume pe lânga mari biserici în ruina si saracie: biserica Talpalari, facuta de breasla talpalarilor români, biserica Curelari, facuta de aceea a curelarilor români. Tot se darâma. Nu mai este în Iasiul acela mare nici un talpalar român, nici un curelar român. Biserica Sfântul Nicolae cel Sarac, a vechii boierimi moldovenesti s-a darâmat pâna la temelie, iar peste mormintele din jurul ei, bodegile jidanesti arunca si astazi laturile, gunoaiele si murdariile.

Biserica din Piata Mare, unde este cea mai mare aglomeratie de oameni, închisa din lipsa de enoriasi. Aglomeratia de oameni o constituieste numai populatia jidaneasca.

Pe strada Lapusneanu geme de durere palatul domnesc al lui Cuza-Voda, transformat în banca jidaneasca. În fosta lui gradina se ridica teatru jidanesc în stil palestinian. Strainul ne calca în picioare tot ce avem mai sfânt.

Geme inima în noi de durere. Ne întrebam, noi copii, sfâsiati sufleteste, cum de s-au gasit români care sa se poarte cu atâta vrajmasie fata de neamul lor? Cum de s-au gasit asa de multi tradatori? Cum de n-au fost pusi la zid cu totii sau arsi de vii în clipa tradarii lor? Cum de sta toata lumea? Cum de stam noi? Sunt probleme de constiinta care ne apasa, care nelinistesc sufletul nostru, care ne tulbura viata. Stim ca în nici un fel nu ne vom putea gasi linistea, decât în lupte, în suferinta sau în morminte. Tacerea noastra ne acopera de lasitate si orice minut de întârziere pare ca ne omoara.

Nu mai vorbim de orasele si târgurile Basarabiei, care stau ca niste plagi deschise pe trupul istovit si stors al tarii.

Nu mai vorbim de Maramures, unde românii, ajunsi în stare de robie, mor în fiecare zi. Nu sunt cuvinte care sa poata descrie marea tragedie a Maramuresului.

Dar boala s-a întins ca un cancer; ea a atins Râmnicul-Sarat, a atins Buzaul, a atins Ploiestii si a patruns în capitala tarii.

În 15 ani de zile au cazut Vacarestii, vechi cartier românesc, au cazut în întregime Dudestii, au cazut negustorii români de pe Calea Grivitei. Mor înlocuiti de jidani vestitii comercianti din Obor, a cazut Calea Victoriei. Ea nu mai este astazi decât o adevarata cale a "înfrângerii" românesti; caci 3/4 din proprietatile de pe Calea Victoriei sunt proprietati jidanesti. De 10 ani au patruns în Oltenia si au intrat în Craiova lui Mihai Viteazul, au intrat în Râmnicu Vâlcea, au intrat în Severin, sub protectia politicienilor români, care, bine platiti, pretind ca nu exista problema jidaneasca. Acestor politicieni, a caror tradare fata de neam este asa de îngrozitoare, daca sunt vii, neamul va trebui sa le scoata ochii; daca sunt morti, va trebui sa-i scoata din morminte si sa le dea foc ciolanelor, în pietele publice. Pe copiii si nepotii lor, neamul va trebui sa-i urmareasca în averi, confiscându-le si sa-i stigmatizeze cu epitetul de "copii de tradatori".

Pierderea oraselor noastre românesti are consecinte nimicitoare pentru noi, caci orasele sunt centrele economice ale unei natiuni. În ele se acumuleaza toata bogatia natiei. Încât cine este stapân pe orase, acela este stapân pe mijloacele de subzistenta, pe bogatia natiunii.

Sa ne fie noua, românilor, oare indiferent cine sunt stapânii bogatiei nationale? Noi sau jidanii? Nici unui neam din lume nu-i poate fi indiferent acest lucru. Pentru ca o poporatie se înmulteste si se dezvolta în limita mijloacelor de subzistenta de care dispune. Cu cât aceste mijloace sunt mai putine, cu atât mai putine vor fi posibilitatile de crestere si de dezvoltare ale populatiei respective si invers (aceste adevaruri asupra legii poporatiei au fost cercetate de toti economistii si formulate inegalabil de profesorul Cuza).

Trecerea bogatiilor din mâinile românilor în mâinile jidanilor nu însemneaza numai aservirea economica a românilor si nu numai aservirea politica, - pentru ca cine nu are libertate economica nu are libertate politica - ci însemneaza mult mai mult: o primejdie nationala care macina însasi puterea noastra ca numar. În masura în care ne dispar mijloacele de subzistenta, în aceeasi masura, noi, românii, ne vom stinge de pe pamântul nostru, lasând locurile noastre în mâinile populatiei jidanesti, al carei numar creste pe zi ce merge si din cauza navalirii din afara si din aceea a acapararii mijloacelor noastre de subzistenta, a bogatiilor noastre.

Orasele sunt, în al doilea rând, centrele culturale ale unei natiuni (Vezi A. C. Cuza, "Apararea Nationala", no.3, 1 Mai 1922). Aici în orase sunt plasate scolile, bibliotecile, teatrele, salile de conferinte, toate la îndemâna orasenilor. O familie jidaneasca îsi poate usor întretine toti cei 5-6 copii la carte. O familie a unui taran român, din cine stie ce fundatura de sat, departe de oras, rar îsi poate întretine un singur copil la scoli pâna la sfârsit. Si în acest caz este complet sleita de puteri si avere, încât pericliteaza existenta celorlalti 4 sau 5 copii ramasi acasa. Deci cine stapâneste orasele, stapâneste posibilitatile de a se adapa la cultura.

Dar nu numai atât, în orase si în scoli, o natie îsi împlineste misiunea ei culturala în lume. Cum este posibil ca românii sa-si poata împlini misiunea lor culturala prin glasuri, prin condeie, prin inimi, prin minti jidanesti?

În sfârsit, orasele sunt centrele politice ale unei natii. Din orase se conduc natiile. Cine stapâneste orasele, are direct sau indirect conducerea politica a tarii.

Ce mai ramâne din tara - în afara de orase? O gloata de câteva milioane de tarani, fara mijloace de existenta omeneasca, supti si saraciti; fara cultura, otraviti de bautura si condusi de jidanii îmbogatiti, deveniti stapânii oraselor românesti, sau de românii (prefecti, primari, politai, jandarmi, ministri) care numai de forma conduc, pentru ca nu sunt altceva decât executorii umili ai planurilor jidanesti. Pe acestia, puterea economica iudaica îi sustine, îi linguseste, le face cadouri, îi coopteaza în consilii de administratie, îi plateste cu luna (lui Iuda i s-a platit o singura data; aici se plateste lunar), le excita poftele de bani îndemnându-i spre lux si viciu, iar când nu se supun directivelor si vederilor jidanesti, sunt dati pur si simplu afara, chiar daca sunt ministri, li se taie subventiile si platile, li se dau pe fata hotiile si afacerile necorecte facute cu ei împreuna, pentru a-i compromite. Iata ce a mai ramas din aceasta patrie româneasca în momentul în care ne-am pierdut orasele; o clasa conducatoare, fara onoare, un popor de tarani, fara libertate si toti copiii de români, fara tara si fara viitor.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 03 Feb 2016, 12:02 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1915
Localitate: Iasi
http://www.kishiniov.eu/ro/de-ce-l-a-omorat-carol-al-ii-lea-pe-corneliu-zelea-codreanu/


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România