forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 23 Apr 2018, 07:00

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
Mesaj necititScris: 26 Feb 2016, 14:19 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1915
Localitate: Iasi
https://www.scribd.com/doc/136910821/In ... Mossadului
Citat:
19 decembrie 2012
În spatele ușilor închise ale Mossadului...

"The Secret History of the Mossad" de Gordon Thomas

Publicată la New -York - Tradusă în 16 limbi - prezentată în serial la televiziunea Britanica (canalul 4).

"Mossad-ul este ca gâdele oficial sau ca medicul din Camera Morţii care administrează injecţia letală.Acţiunile voastre sunt toate aprobate de Statul Israel. Când ucideţi, voi nu violaţi legea. Voi executaţi osentinţă aprobată de primul ministru în exerciţiu." Meir Amit (Director General al Mossad 1963 -1968)

Cartea care face obiectul acestei recenzii poartă titlul "GIDEON'S SPIES - The Secret History of the Mossad" şia fost publicată de Editura St. Martin's Griffin din New York. Tradusă în 16 limbi şi prezentată sub forma unuiserial la Canalul 4 al televiziunii britanice, cartea este rezultatul unor cercetări minuţioase pe o durată de 3 ani, în care autorului i s-a permis un acces fără precedent la persoane cheie din structurile Mossad. GordonThomas este un scriitor britanic cu 53 de cărţi publicate până acum şi vândute în 45 de milioane de exemplare pe tot globul, iar două au fost ecranizate. Într-un interviu, autorul a mărturisit că nu ar mai scrie o asemenea carte despre spionajul israelian, din cauzaameninţărilor de tot felul primite de la diferite grupuri de interese. Autorul a fost sigur că va fi arestat pe aeroportul din Tel Aviv la plecarea sa din Israel, motiv pentru care a încredinţat manuscrisul unor prietenipentru scoaterea lui din ţară. Asta explică, poate, de ce despre Mossad nu au fost publicate până acum cărţide referinţă cum există despre alte servicii de spionaj ale lumii.
Despre spionajul american, CIA, sunt publicate peste 200 de cărţi, iar despre cel britanic, MI5, sunt 51 de cărţin vânzare. Pe coperta cărţii este tipărită următoarea concluzie:
"Aceasta este una dintre puţinele cărţi care acaptat adevărata natură a guvernului Israelului şi procesul de gândire al elitei politice israeliene"
( Ari Ben-Menashe, consilier al primului ministru Yitzhak Shamir ).
"MOSSAD" sunt iniţialele din ebraică ale instituţiei de stat israeliene, create la 2 martie 1951 pentru spionaj etern, instituţie care în traducere se cheamă Institutul pentru Coordonare. Acesta este pus sub jurisdicţia Ministerului de Externe al Israelului şi include în structura personalului său ofiţeri superiori reprezentând celelalte organizaţii ale comunităţii de informaţii ale Israelului: Shin Bet (siguranţa internă), Aman (spionajulmilitar al aviaţiei şi marinei militare). Funcţiile acestor ofiţeri superiori sunt de informare a Mossad-ului asupranevoilor specifice ale clientelei sale.
În caz de dezacorduri asupra oricărei cereri formulate Mossad-ului de către clienţii săi, obiectul dezacorduluieste supus examinării primului ministru. Pentru exemplificare, Ben Gurion, primul ministru la naştereaorganizaţiei a dat următoarea clarificare:
"Voi veţi da Mossad-ului lista de cumpărături a instituţiei pe care oreprezentaţi, Shin Bet sau Aman. Mossad va merge să obţină marfa cerută de voi. Nu este treaba voastră săştiţi de unde s
- a cumpărat sau ce preţ a plătit Mossad pentru informaţiile cerute de voi"
(pag. 39). Tot Ben Gurion a definit în scris ordinul de funcţionare a Mossad-ului:
"Mossad va acţiona sub conducerea mea, valucra conform instrucţiunilor mele şi va raporta direct mie".

În concluzie, în orice acţiune a Mossad-ului trebui e văzută mâna invizibilă a primului ministru în exerciţiu la acea oră. În acest context autorul aduce detalii inedite despre Benyamin Netanyahu, cel mai tânăr prim-ministru din istoria Israelului. Fiind un om cu experienţă în domeniul spionajului, se aştepta din partea lui săştie cum funcţiona din interior Mossad-ul, când să asculte, cât de departe se poate merge în acţiuni externe...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România