forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 28 Mai 2018, 08:21

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
Mesaj necititScris: 25 Mar 2010, 14:46 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Tocmai am trimis catre contact@bancatransilvania.ro e-mail-ul de mai jos.
Urmeaza sa scriu tot aici raspunsul acestora.

Citat:
Tocmai azi am completat niste formulare la un sediu al Bancii Transilvania, pentru a deschide un cont curent (care contine Internet Banking si VISA), la recomandarea unui prieten.

Ajuns acasa, am observat ca prin hirtiile primite de la banca, nu am si hirtia cu lista comisioanelor! Sper ca o voi primi peste 2 saptamini, cind voi merge pentru a lua cardul Visa.


Am gasit la adresa http://www.bancatransilvania.ro/index/6 ... a_electron niste informatii legate de comisioane pentru card-ul visa... .
scrie aici pe site ca: Comision ridicare de numerar de la ATM-urile Bancii Transilvania = 0
insa imi amintesc ca, pe hirtiile pe care le-am primit la banca ca sa le semnez, pe hirtia cu comisioane, la partea cu "Comision ridicare de numerar de la ATM-urile Bancii Transilvania" aveam o numar diferit de zero.

Vreau sa va intreb, daca comisioanele afisate pe pagin de web, sunt diferite de comisioanele pe care le practicati in realitate?


Am cautat pe site care sunt comisioanele pentru Internet Banking la http://www.bancatransilvania.ro/index/197.html_bt24 si nu am gasit nici o cifra, nimica!
Nici pe hirtiile pe care le-am citit la banca nu am vazut nici o informatie despre asa ceva?
Sa inteleg ca nu aveti nici un comision legat de Internet Banking? Chiar e gratis tot ce are legatura cu Internet Banking? Nu cred asta.

Legat de Internet Banking, doresc sa stiu ce comisioane exista pentru transferuri de bani folosind Internet Banking, intre clientii Banca Translilvania, intre un client Banca Transilvania, si un client de la alta banca din Romania,
si, intre un client Banca Transilvania, si un client al unei banci din strainatate?

De asemenea, atunci cind cumpar online, din strainatate, introducind seria card-ului VISA... conversia lei-valuta .... la ce curs de schimb se realizeaza si cu ce comision? cum pot afla acest lucru cu exactitate inainte de a efectua tranzactia?

Am gasit pe internet, la adresa
http://www.qbox.ro/qbox/cluj-stire-deta ... -6503.html un client de-al dumneavoastra care se plingea ca l-ati taxat cu niste comisioane ascunse!

Aveti sa nu aveti comisioane ascunse? Pe pagina dumneavoara de web sunt informatii complete despre toate comisioanele Bancii Transilvania?

Aceste comisioane sunt fixe, sau sunt variabile? Daca sunt variabile, informati anticipat clientii in legatura cu modificarea acestora?

Va atrag atentia ca, prin raspunsul dumneavostra la acest e-mail, va exprimati implicit acordul de a face public acest raspuns.
Sunt niste raspunsuri de interes public, asa ca v-as sugera sa postati si dumneavoastra raspunsul la aceste intrebari pe pagina dumneavoastra de web.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 30 Mar 2010, 09:29 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Nu mi s-a raspuns la e-mail, dar la o vizita la sediul bancii, mi s-a oferit o copie xerox a contractului. Copii mai jos continutul foilor cu lista comisioanelor:

Citat:
Taxe si comisioane de funcţionare aferente cârdului de debit Visa Electron, in vigoare la data semnării:

1. Emitere card: ---- 0 lei
2. Administrare anuala a cardului: ---- 0 lei
3. Comision de ridicare numerar de la ATM-urile Băncii Transilvania ---- 0%
4. Comision pentru retrageri de numerar de la POS - urile aflate la ghişeele BT ---- 0,1%
5. Cumpărări de bunuri de la comercianţi (in Romania sau strainatate): ---- 0 lei
6. Comision pentru ridicare numerar de la ATM-urile si POS-urile altor banei din tara: 2,5 lei + 0,5%
7. Comision pentru ridicare numerar de la ATM - urile/POS-urile altor banei din strainatate: ---- 1,5 lei + 1%
8. Informaţii sold cont de la ATM-urile BT: ---- 0,3 lei / interogare
9. închidere card: 2,5 lei
10. Reemitere card si PIN din vina clientului (furat, pierdut, distrus): ---- 9.5 lei
11. Reemitere PIN din vina clientului (uitat, pierdut, distrus): 4,9 lei
12. Reemitere card la scadenta (reinnoire card) sau card demagnetizat: ---- 0 lei
13. Plafon maxim de tranzactii / zi
- de la ATM: 9.000 lei, max. 10 tranzactii
- limita tranzactii POS: 9.000 lei, max. 10 tranzactii
- limita tranzactii Internet: 5.000 lei, max. 10 tranzactii
- limita agregata (POS + Internet): 9.000 lei, max. 10 tranzactii
- limita agregata totala (ATM, POS, Internet): 9.000 lei, max. 10 tranzactii
14. Număr maxim incercari PIN: 3Modul de calcul a taxelor si comisioanelor aferente cârdurilor:
- comisioanele procentuale (%) se precep ca si procent din valoarea fiecărei tranzactii efectuate de client: "X % * valoarea in lei a tranzactiei efectuate"
- comisioanele sau taxele in suma fixa (lei) se percep ca suma fixa per tranzactie realizata de către client: "X lei ' tranzactie"
- comisioanele si taxele combinate de tip "procent + suma fixa": pentru fiecare tranzactie in parte se va percepe un comision/ taxa format(a) dintr-un procent aplicat la valoarea in lei a tranzactiei la care se va adauga o suma fixa perceputa pentru fiecare tranzactie efectuata -> "(X % * valoarea in lei a tranzactiei efectuate) + Y lei/ tranzactie"
- plafoanele maxime zilnice de tranzacţionare:
• limita agregata totala (ATM, POS, Internet) reprezintă un plafon zilnic valoric, respectiv limita maxima zilnica de tranzacţionare pe card. Acesta se diferentiaza pe tipuri de tranzactii:
• limita tranzactii la ATM care reprezintă limita maxima zilnica in lei (sau echivalent lei in cazul tranzacţiilor in valuta), pana la care cu un card se pot efectua tranzactii la ATM cu condiţia respectării limitei agregate totale pentru tranzacţiile la ATM, POS, Internet;
• limita tranzactii la POS care reprezintă limita maxima zilnica in lei (sau echivalent lei in cazul tranzacţiilor in valuta), pana la care cu un card se pot efectua tranzactii la POS cu condiţia respectării limitei agregate stabilite pentru tranzacţiile la POS + Internet, respectiv a limitei agregate totale pentru tranzacţiile la ATM, POS, Internet;
• limita tranzactii Internet reprezintă limita maxima zilnica in lei (sau echivalnet lei in cazul tranzacţiilor in valuta), pana la care cu un card se pot efectua tranzactii pe Internet cu condiţia respectării limitei agregate stabilite pentru tranzacţiile la POS V Internet, respectiv a limitei agregate totale pentru tranzacţiile la ATM, POS, Internet;

• limita agregata (POS + Internet) reprezintă limita maxima zilnica in lei (sau echivalent lei in cazul tranzacţiilor in valuta), pana la care cu un card se pot face tranzactii fie la POS, fie pe Internet, cu condiţia respectării limitei agregate totale pentru tranzacţiile la ATM, POS, Internet;
• Limita agregata totala (ATM, POS, Internet), limita agregata (POS + Internet), limita tranzactii pe Internet, limita tranzactii la POS si limita tranzactii la ATM, nu sunt cumulative. - Zilnic, cu cârdul nu se pot efectua mai mult de 10 tranzactii, indiferent de tipul lor sau de valoarea lor. Valorile aferente numărului maxim de tranzactii precizate in tabelul cu taxe si comisioane aferente cârdurilor, nu sunt cumulative.Citat:
COMISIOANE INTERNET BANKING - BT24
Operaţiuni necomisionate:
Transferurile intre conturile proprii (deschise la Banca Transilvania sub acelaşi ID), schimburile valutare, constituirile depozit, plaţi utilitati către conturi colectoare din Banca Transilvania precum si plăţile in valuta către beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania sunt necomisionate
Restul transferurilor initiate de catre client sunt comisiónate dupa cum urmeaza:
1. Comisioane plaţi lei
Plaţi interbancare efectuate prin serviciul de Internet Banking BT 24: in transe, in funcţie de valoarea operaţiunilor, dupa cum urmeaza:
-1 - 50lei 2.4 lei
-50.001 - 1000 lei 3.6lei
-1000-49999.9 lei 5.3 lei
-> 50000 lei 16 lei
Plaţi intrabancare efectuate prin serviciul de Internet Banking BT 24: in transe, in funcţie de valoarea operaţiunilor, dupa cum urmeaza:
-1 - 50lei 1 lei
-50.001 - 1000 lei 2.5 lei
-1000-49999.9 lei 3.5lei
-> 50000 lei 7.5Iei
2. Comisioane plaţi valuta:
0.10% din suma, minim 15 EUR, maxim 600 EUR (comision Swift inclus) Comision de procesare si comunicare in regim de urgenta a efectuării plaţilor in valuta:
- 1 - 150000 EUR 25 EUR / plata
- > 150000 EUR 75 EUR/plata
Comisionul de procesare si comunicare in regim de urgenta se percepe împreuna cu comisioanele aferente operaţiunii.Operaţiunea comisionata in regim de urgenta se efectueaza cu aceeaşi zi data valuta sau data valuta -urmatoarea zi lucratoare(pentru plăţile efectuate in intervalul 09:00 - 18:00), iar mesajul swift final se transmite la sucursala in ziua efectuării operaţiunii.
NOTA: Pe langa comisioanele Băncii Transilvania, in cazul plaţilor in valuta către alte banei, in cazul transferurilor cu opţiunea SHA si OUR, se vor percepe comisioane de banei corespondente a căror cuantum este stabilit de acestea.


Citat:
ART. 12 Setarea initiala a clientilor de Internet Banking este gratuita iar abonamentul pentru utilizarea aplicatiei de Internet Banking BT 24 este de 1 RON/luna, aceasta fiind datorat de catre client de la data setarii initiale in aplicatie.


Am mai aflat, intrebind o doamna de la banca, ca atunci cind se cumpara online din strainatate, comisionul este zero si conversia lei-valuta se face automat, folosind cursul de schimb al Bancii Transilvania.

Ce nu mai scrie mai sus, este taxa de deschidere a contului curent personal, care este de 3 lei. Pentru card-ul VISA trebuie asteptat aproape 2 saptamini.

Termenii folositi:
POS =Point Of Sale ( este un dispozitiv intalat in magazinele care accepta plati cu cardul. )
ATM = Automated Teller Machine sau At The Moment ( este bancomatul care este intalat de obicei unde este banca respectiva)


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 08 Apr 2010, 21:36 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Stimate domnule S,

Ca urmare a mesajului transmis la adresa de contact a Bancii Transilvania in ceea ce priveste produsele si serviciile solicitate, va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte:

In Cererea de emitere card de debit completata si semnata de dumneavoastra in Agentia Niculina Iasi la data de 25.03.2010 ati optat pentru cardul VISA Electron.

La Cererea de emitere a fost atasata si lista taxelor si comisioanelor aferente cardului de debit. Informatiile continute in aceasta lista pot fi consultate si pe site-ul Bancii Transilvania, la sectiunea Persoane fizice – Carduri – Carduri de debit – VISA Electron – Comisioane.

Astfel, comisionul de retragere numerar de la ATM-urile Bancii Transilvania este 0 lei, informatie ce se regaseste atat in lista disponibila pe site, cat si in cea anexata Cererii de emitere card de debit semnata de dumneavoastra in Agentia Niculina, pe care o puteti consulta si in atasament.

In cazul tranzactiilor efectuate pe Internet cu Visa Electron, autorizarea si decontarea tranzactiilor se realizeaza la cursul de schimb valutar stabilit de organizatia VISA, cea sub sigla careia va fi emis cardul.

Cursul de schimb valutar aplicat in cazul tranzactiilor cu cardul VISA Electron poate fi consultat pe site-ul VISA Europe http://www.visaeurope.com sau informatia poate fi solicitata direct bancii, printr-un apel in Call Center-ul Bancii Transilvania, la numerele de telefon disponibile pe verso-ul cardului.

Precizam ca alte detalii legate de functionarea cardului sunt continute si in Conditiile generale de utilizare a cardurilor de debit destinate persoanelor fizice, document ce va fi pus la dispozitia dumneavoastra odata cu ridicarea cardului din agentie.

Va comunicam ca, in ceea ce priveste costul abonamentului lunar perceput pentru aplicatia BT 24, gasiti informatii pe site-ul bancii, http://www.bancatransilvania.ro, accesand link-ul: http://www.bancatransilvania.ro/index/24.html_Securitate%3ECerinte_Tehnice%3ECosturi.
Comisioanele practicate la transferurile initiate prin intermediul aplicatiei BT 24, precum si operatiunile gratuite, le regasiti tot pe site-ul bancii noastre – optiunea BT 24, accesand link-ul „Formalitati necesare“ si, dupa aceea, este necesar un click pe contractul privind efectuarea tranzactiilor bancare prin Internet: https://bt24.btrl.ro/bt24/.
Referitor la comisioanele percepute la transferuri valuta catre alte banci, asa cum se precizeaza si in lista comisioanelor, mentionata mai sus, va comunicam ca, pe langa comisioanele Bancii Transilvania, in cazul transferurilor cu optiunea SHA si OUR, se percep comisioane de banci corespondente a caror cuantum este stabilit de acestea (banci corespondente).
Cuantumul acestor comisioane sunt cunoscute inainte de efectuarea platii pentru asa-numitele plati DSP (Directiva Serviciilor de Plati - plati catre tari ale Uniunii Europene, in monede europene). Acestea se regasesc, de asemenea, in aplicatia BT 24, sectiunea „Comisioane“. Va rugam sa ne comunicati daca doriti transmiterea acestora pe email.
Toate detalii despre comisioanele percepute de catre Banca Transilvania le puteti obtine si de la orice sediu BT.
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adresa de email contact@bancatransilvania.ro, la numerele de telefon Call Center: 0801 01 0128, 0264 308028, *8028 (din retelele Vodafone si Orange) sau va puteti adresa oricarei unitati Banca Transilvania.


Cu respect,
Maria-Cristina Parasca
Ofiter Senior Call Center-Carduri&Comercianti

Banca Transilvania
Sediul Central
Cluj-Napoca, Cluj, str. G. Bariţiu nr.8, 400027
Tel.: +(4) 0264.308.010
Fax: +(4) 0264.594.230
maria.parasca[at]bancatransilvania.ro
http://www.bancatransilvania.ro


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: primele probleme
Mesaj necititScris: 10 Apr 2010, 12:47 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Hmmm... teoretic toate sunt bune... parctic situatia este diferita.
Am incercat sa gasesc cursul de schimb valutar VISA de la http://www.visaeurope.com , aici am selectat Romania si am fost trimis la http://www.visa.ro . Aici nu am gasit nimic legat de cursul de schimb leu-valuta practicat de organizatia VISA.

Dupa 16 zile de cind am semnat actele la banca pentru a obtine card-ul VISA, dupa ce m-am vazut cu card-ul am si incercat sa cumpar ceva online, din strainatate, si plata a fost refuzata. Imediat am telefonat la numarul de telefon scris pe card si am constata ca numarul principal 0800 80 CARD (2273) nu functioneaza, nu functioneaza nici 0801 01 0128, insa 0264 594337 functioneaza. Aici a raspuns cineva care mi s-a spus ca sunt acuma sunt probleme la plata cu card-ul VISA online, si trebuie sa mai astept rezolvarea lor!
Am mai stat vreo 2 zile, si am ajuns la ziua 18 (din momenul cind am facut contractul)... si am dat telefon la alt numar, *8028 pentru a intreba cit trebuie sa mai astept. Aici mi s-a facut legatura cu serviciul card-uri, mi s-a cerut sa spun seria card-ului, apoi dupa verificari, mi s-a spus ca intr-adevar card-ul meu este inactiv pentru plati online, asta datorita unor schimbari din sistemul lor, au introdus un tip nou de card-uri, si ca, trebuie sa merg iar banca, pentru a returna cardul, pentru a-mi fi reemis altul... peste vreo 10 zile! Vai!

O Surpriza placuta!
Dupa numai 3 zile, am fost chemat la banca pentru a mi se inmina noul card! Imediat am testat card-ul Visa Electron, am cumparat ceva online, si a mers impecabil! Conversia LEU->EURO s-a facut la un curs de 1 EU = 4,153 RON , (foarte apropiat de cursul BNR), fara nici un comision!
Am scormonit pe http://www.visa.ro ca sa aflu care este cursul de schimb. Nu am gasit... insa avind in vedere ca practic a fost folosit un curs de schimb asemanator cu cel al BNR (Banca Nationala Romana), nu au fost surprize neplacute! (desi ar fi normal sa stiu dinainte clar, ce curs VISA va fi folosit).

As putea obtine de la banca, tot gratuit, un card Mastercard... insa ma intreb... ce as putea face cu Mastercard... si nu as putea face cu VISA?! :?:

Un articol interesant legat de problemele tranzactiilor cu card-ul, puteti citi aici:
http://www.banknews.ro/stire/19455_tranzactiile_esuate_iti_pot_goli_cardul.html

Lista cu comisioanele Bancii Regale a Scotiei din Romania:
https://www.rbs.ro/fileadmin/docs_rbs/t ... n_2011.pdf


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Cum sa salvez "private key"
Mesaj necititScris: 14 Apr 2010, 11:41 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Pentru a avea acces la Interne Banking de la https://bt24.btrl.ro/bt24/, trebuie instalat un certificat de securitate!
Insa la reinstalarea windows-ului, trebuie iar obtinut de la banca asa ceva... (oferta limitata la 10 certificate)

Pentru a salva pe calculator certificatul personal de securitate, acesta trebuie exportat mergind in Tools -> Internet Options -> Content -> Certificates -> Personal
Aici se exporta certificatul obtinut de la banca.
Tot aici se poate importa acest certificat, dupa reinstalarea Windows-ului.
Daca nu merge aceasta exportare, trebuie folosit softul Jailbreak pentru a obtine chestia:
http://www.isecpartners.com/storage/tools/application-security/jailbreak-3.5.zip
sau da cautare pe google dupa "Jailbreak exports certificates"

Accesul la partea la partea de certificate a windows-ului se poate face si cu comanda
certmgr.msc data in linia de comanda (START -> RUN)


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 24 Noi 2010, 02:53 
poate totul pare roz din cele prezentate mai sus, dar la Banca Transilvania exista un comision eu as zice ascuns de care te lovesti inevitabil si care compenseaza toate celelalte comisioane de "0%". Este vorba despre un comision care se percepe in momentul in care iti intra bani in cont prin intermediul unei tranzactii. Sincer nu am mai vazut un astfel de comision la nicio alta banca, adica e ok sa perceapa comision celui care iti transfera bani, dar sa te mai comisioneze si in momentul in care iti intra banii in cont este ceva "deosebit". Si ca sa vedeti cum sta treaba, sa zicem ca avem un cont cu comision 0% de administrare anual, dar ne intra salariul in cont prin virament bancar. In fiecare luna deci ni se va percepe un comision de 6 RON pentru sume intre 1000 si 50000 ron, deci intr-un an vom da bancii 6x12=72 roni, suma care depaseste comisionul anual de administrare perceput de alte banci.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 22 Iul 2011, 13:51 
zumzum scrie:
poate totul pare roz din cele prezentate mai sus, dar la Banca Transilvania exista un comision eu as zice ascuns de care te lovesti inevitabil si care compenseaza toate celelalte comisioane de "0%". Este vorba despre un comision care se percepe in momentul in care iti intra bani in cont prin intermediul unei tranzactii. Sincer nu am mai vazut un astfel de comision la nicio alta banca, adica e ok sa perceapa comision celui care iti transfera bani, dar sa te mai comisioneze si in momentul in care iti intra banii in cont este ceva "deosebit". Si ca sa vedeti cum sta treaba, sa zicem ca avem un cont cu comision 0% de administrare anual, dar ne intra salariul in cont prin virament bancar. In fiecare luna deci ni se va percepe un comision de 6 RON pentru sume intre 1000 si 50000 ron, deci intr-un an vom da bancii 6x12=72 roni, suma care depaseste comisionul anual de administrare perceput de alte banci.


Daca esti nemultumit de serviciile Bancii Transilvania sau daca esti placut impresionat de ele, poti sa iti scrii parerea pe http://www.ziciaici.ro iar ea va ajunge la persoana responsabila din firma. Este sub protectia anonimatului iar in felul acesta ei isi pot imbunatatii serviciile iar parerea ta ajunge la cine trebuie.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 28 Noi 2014, 00:36 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
In afara de Marfin Bank si Banca Transilvania, toate celelalte banci au taxe de cel putin 2,5 lei/luna pentru administrarea lunara a unui cont curent de baza.
http://www.ziare.com/bani/banci/comisioane-cu-zeci-de-euro-mai-mari-decat-in-ue-cat-cotizeaza-romanii-la-banci-1335721


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România