forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 27 Mai 2018, 00:16

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
Mesaj necititScris: 29 Mar 2015, 11:40 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2011/06/29/cum-ne-fura-bancile-sau-cel-mau-mare-furt-din-istoria-omenirii/

Citat:
Ce este atunci Banca Nationala a Romaniei? Este o banca care face parte din sistemul european de banci centrale si poseda o cota din cota bancii centrale europene. Este ca o filiala a bancii centrale europene pe teritoriul Romaniei autorizata sa bata moneda si sa o imprumute. Aceste banci nationale se descriu ca “institut de drept public.” In acest caz public nu inseamna statal, public inseamna ca cotele de participare ale bancii sant deschise publicului. Cine are in mana aceste cote? Aceste cote apartin participantilor la capitalul bancii. Acestia isi aleg singuri un consiliu superior care indica in consiliul de ministri pe cine doresc ca guvernator al bancii in acest fel obtinand cote de proprietari, administratii si pot sa obtina controlul asupra propriei banci. Bancile nationale nu pot fi controlate de catre parlament, au doar obligatia de a transmite o simpla documentatie a activitatii pe care au depus-o. Deci bancile nationale nu sant institutii statale ci private.

Va expun cateva caracteristici ale BNR din site-ul celei mai mari enciclopedii a lumii Wikipedia: “Banca Națională a României (BNR), este banca centrală a României, o instituție publică independentă, singura autorizată și resposabilă de emiterea bancnotelor și monedelor valabile pe teritoriul României.

Principalele atribuții ale BNR sunt:

elaborarea și aplicarea politicii monetare și a politicii de curs de schimb;
autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare;
emiterea bancnotelor și a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;
stabilirea regimului valutar și supravegherea respectării acestuia;
administrarea rezervelor internaționale ale României.
Totodată, BNR sprijină politica economică generală a statului, fără prejudicierea îndeplinirii obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

În îndeplinirea atribuțiilor, BNR și membrii organelor sale de conducere nu vor solicita sau primi instrucțiuni de la autoritățile publice sau de la orice altă instituție sau autoritate.”


Mecanica monedei moderne http://lisgi1.engr.ccny.cuny.edu/~makse/Modern_Money_Mechanics.pdf


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 08 Iul 2016, 10:24 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Gheorghe Piperea:
Citat:
"Banca Centrală a Sloveniei a confirmat joi că guvernatorul Bostjan Jazbec este investigat de poliţie în ancheta care vizează posibile nereguli cu privire la restructurarea unei bănci în anul 2013, transmite Reuters.
Răspunzând unei întrebări adresate de Reuters, un purtător de cuvânt al Băncii Sloveniei a confirmat că Jazbec, care face parte din consiliul guvernatorilor BCE, este investigat de autorităţi".

Cam ce avem noi aici?

Bostjan, spre deosebire de stim-noi-cine, nu are nici mandat pe viata, nici imunitate de raspundere penala. Timp de o luna, pana cand se va fi pus batista pe tambal, o sa fiu un suporter al autoritatilor judiciare slovene. Ca batista va fi pusa pe zisul tambal, e clar, intrucat :

"Mario Draghi a trimis depeşe urgente către Comisia Europeană şi Procurorul General al Sloveniei. "Protestez în mod formal faţă de confiscarea ilegală a informaţiilor BCE şi apelez la autorităţile slovene pentru remedierea acestei încălcări a legii", [cf Wall Street Journal]; "datele sunt protejate de legile Uniunii Europene, care acordă imunitate specială BCE".

Aha. Deci BCE e implicata si nu vrea sa aflam noi, vulgul, in ce mod e implicata. Ca altfel s-ar deschide o frumoasa cutie a Pandorei si, astfel, am putea afla ce s-a intamplat, de fapt, in Grecia, si ce se intampla exact in aceste momente in Italia. Ca si acolo a fost/este vorba de salvarea bancilor cu banii nostri.

De observat asa, in treacat, ca dl Draghi a fost foarte prompt atunci cand Mugur l-a rugat sa ii sara in ajutor in lupta sa pentru blocarea legii darii in plata. Vad ca acum acelasi domn Draghi, ca un bun si de oameni iubitor, ii ia apararea si lui Bostjan. Sunt bune si aceste fratii ale inelului la ceva. Doar ca in aceasta epopee, Lord Sauron e baiatul bun iar noi, europenii platitori de taxe si prea pretentiosi cu transparenta, suntem baietii rai.

Ah, imunitatea asta, ce usurare sa stii ca te bazezi pe ea cand ai atat de mult de ascuns. De aia e buna ca (singur) proiect de tara pe urmatorii 20 de ani.

Pentru mai multe amanunte, a se vedea :
http://www.bursa.ro/de-ce-se-teme-mario-draghi-de-lumina-302067&s=international&articol=302067.html


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 05 Aug 2016, 07:39 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Guvernatorul Mugur Isarescu are un salariu in lei echivalent cu 13.601 euro (curs 1 euro = 4,5 lei) + participarea la profitul bancii.

Statul român nu deține decât o treime din acțiunile BNR.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 10 Aug 2016, 10:36 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
http://www.stiripesurse.ro/consilierul-guvernatorului-bnr-lanseaza-un-scenariu-apocaliptic-va-ac-iona-brutal_1146397.html

Se pare că BNR (Banca Națională a României) se comportă ca un stat în stat!


Oare cum poate face BNR profit din, citez: "BNR... nu primește vreun ban de la bugetul public, ci doar plătește 80 la sută din profitul pe care îl produce făcând operații prin care asigură stabilitatea prețurilor și stabilitatea financiară a României"


Întrebare pentru BNR: când retragi moneda de pe piață pentru a preveni inflația (creșterea prețurilor) se numește ca faci profit? Dar când vinzi titluri de stat, dobânda plătită acolo o treci la pierderi? Dar când tipărești monedă pentru a acoperi creșterea de bunuri și servicii vândute pe piața românească, chestia asta BNR o trece tot la profit?Cei de la BNR nu sunt sănătoși la cap... ei considera ca fac un fel de afacere privata cu cei 1900 de angajați ai lor, prin faptul ca ei nu iau bani de la statul român, însă uita sa gândească că ei au condiții de monopol, iar valoarea unei munci se stabilite prin prețul pieței, chestie care implica competiția.


Apropo, dobânda la cei 20 de miliarde de euro împrumutați de BNR în 2010 pentru a fi folosiți în stabilizarea cursului de schimb leu - euro, oare de unde este plătită, din rezerva BNR sau din fonduri ale statului român?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 10 Aug 2016, 13:00 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Despre democrația din SUA și banca lor centrală privată (FED)! Ultimul interviu al lui Aaron Russo luat de Alex Jones in 2007, cu subtitrare în limba română.


Toate țările din G8 mai puțin Rusia (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, UK, SUA )
au băncile centrale private, adică o firmă privată tipărește bani și oferă cu împrumut (și dobândă) acești bani guvernului.


Eu am înțeles următoarea chestie. Pe piață trebuie să fie atâția bani (monedă) câte bunuri și servicii sunt. Dacă sunt mai mulți bani, cresc prețurile. Scopul la Banca Centrală este acela de a ține prețurile pe loc.
În România Banca Centrală se numește BNR (Banca Națională a României) și nu este privată (vor să o privatizeze). Din banii pe care îi tipărește BNR, își permite să își plătească cei 1900 de angajați boierește, iar salariile de acolo sunt secrete. După mari insistențe mediatice s-a aflat că șeful BNR Mugur Isărescu are un salar de vreo 13 mii de euro pe lună.


Băncile Centrale sunt private în Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, UK, SUA, iar atunci când economia crește, banca centrală de acolo se apucă de tipărit bani pentru a acoperi cantitatea nouă de bunuri și servicii de pe piață, iar banii rezultați din această tipărire proprietarii băncii îi bagă în buzunarul personal.


Din ce am aflat de la Florin Citu, angajații de la BNR nu cunosc meserie, de aceia fac rău economiei României. De exemplu, înÎn 2008 – 2009, Banca Națională a retras multă monedă de pe piață (pentru a preveni inflația), iar asta a determinat în scurt timp scăderea economie
Dacă este adevărată chestia asta din 2008, atunci BNR poate fi data în judecată pentru sabotarea economiei naționale (intenționată sau nu). Datorită retragerii de prea multă monedă, multe companii au resimțit lipsă de bani de rulaj, nu s-au mai putut aproviziona cu materie primă corespunzător cererii, și astfel a scăzut consumul, și corespunzător a scăzut economia.

Băncile Centrale private din străinătate, atunci când economia merge bine, apasă pe frână, lăsând pe piață mai puțină monedă, iar când treaba merge răul, pompează monedă pe piață (scade dobânda cu care împrumută acești bani, acuma BNR îi oferă cu 1,75% dobândă pe an). În România e ca la tâmpiți, BNR acționează pe invers... când economia prinde viteză apasă și mai tare pe accelerație pompând monedă pe piață, iar când merge rău, apasă pe frână în loc să ajute economia cu bani.


Când o țară își privatizează Banca Centrală, sau are legi prin care guvernul nu poate controla Banca Centrală, atunci acea țară își pierde din suveranitate, plus ca pierde o grămadă de bani, banii pe care îi tipărește Banca Centrală și îi folosește în interesul propriu.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 11 Aug 2016, 19:54 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
În 2008 – 2009, Banca Națională a retras multă monedă de pe piață (pentru a preveni inflația), iar asta a determinat în scurt timp scăderea economie.
Dacă este adevărată chestia asta din 2008, atunci BNR poate fi data în judecată pentru sabotarea economiei naționale (intenționată sau nu). Datorită retragerii de prea multă monedă, multe companii au resimțit lipsă de bani de rulaj, nu s-au mai putut aproviziona cu materie primă corespunzător cererii, și astfel a scăzut consumul, și corespunzător a scăzut economia.

Totuși dacă în 2008 aveam o creștere exagerată a consumului pe datorie (deficit de cont curent de 12% în 2008) și BNR a frânat asta prin retragere de monedă, asta a fost o acțiune anti-ciclică sănătoasă, având în vedere că, creșterea consumului este echivalent cu creșterea economiei, este ca la un automobil, când acesta prinde viteză prea mare apeși obligatoriu pe frână altfel nu ai aderență suficientă pentru siguranța în deplasare.


Poate că BNR a crescut atunci (2008 - 2009) dobânda de referință și corespunzător băncile private au dat bani cu împrumut cu dobândă mai mare (vindeau bani mai scumpi), astfel s-a frânat consumul pe datorie, iar acesta a fost scopul acțiunii BNR-ului, să frâneze consumul pe datorie, iar faptul că, companiile românești astfel au avut mai puțini bani de rulaj, este un efect secundar.


Bănuiesc că atunci când există deficit de cont curent mare, rezerva valutară a BNR scade repede, și dacă BNR nu se poate împrumuta cu valută la dobânzi mici, atunci este belea mare pentru viitorul economiei!
Se pune întrebarea: care era rezerva valutară a BNR în 2008 – 2009? Bănuiesc că era mică, astfel nu s-ar fi împrumutat cu 20 miliarde de euro în 2010.


În concluzie, dacă în 2008 – 2009 BNR era vulnerabilă prin faptul că avea rezerva valutară foarte mică, atunci a fost o chestie logică să retragă monedă de pe piață pentru a frâna consumul pe datorie... dar oare a retras cantitatea optimă?

Citat:
Economia Romaniei nu mai avea cum sa creasca, zero sanse pentru asa ceva. Era supraincalzita si oricum venise marea criza. BNR a facut damage management, a avut grija sa nu avem un landing prea hard.


Acuma tind să cred că BNR a acționat corect în 2008 – 2009, iar domnul Florin Citu s-a înșelat oarecum, nu a văzut pădurea din cauza copacilor pentru că nu avea informații suficiente din interiorul BNR – bănuiesc că informația despre rezerva valutară a BNR este secretă.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 13 Aug 2016, 09:14 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Nu Banca Centrală este de vină pentru problemele economice de astăzi, ci lipsa de democrație reală, chestie care a făcut ca măria sa SPECULANTUL să aibă poziția centrală. În natură prădătorul (tigrul de exemplu) este un element care favorizează echilibrul (crește exagerat numărul de antilope -> crește numărul de tigri, mereu se păstrează o proporție, ceva gen: la 200 de antilope – 1 tigru), însă oamenii au lăcomii, dorințe scăpate de sub control iar când acești oameni dezaxați lucrează în echipă, avem situația de astăzi.

Milton Friedman spunea, citez: “Singurul mod în care poți redistribui eficient averea, este acela de distruge stimulentele care creează averea. „
Păi campaniile electorale ale politicienilor sunt plătite de către SPECULANȚI, deci politicienii sunt stimulați să nu schimbe sistemul actual care favorizează SPECULANTUL.

Acum 1% din populația planetei deține mai multă avere decât restul de 99%, din cauza asta acum avem pe planetă un început de criză datorită scăderii drastice a consumului, pentru că cei 1% în loc să consume, ei investesc banul, iar averea celor 1% este mereu în creștere, iar a celor 99% în descreștere (săracul cum prinde banul le mână cum îl consumă pe bunuri și servicii). Din acest motiv situația economică devine din ce în ce mai instabilă, cei 1% sunt obligați să tragă sforile puternic pentru un mai mare control al economiei mondiale (vor monedă unică, control economic prin uniuni inter-statale etc), pentru a-și securiza averile prezente și a celor viitoare, bani obținuți din speculații financiare.

Motorul economiei este consumul, însă motorul = măgarul (cei 99%) care trage căruța speculanților trebuie să tragă tot mai din greu, speculanții devin tot mai obezi, iar măgarul săracul, nu pune mușchi pe el pentru că speculanții nu îi dau să mănânce mai mult pe măsură ce aceștia se îngrașă. Soluția speculanților la această problemă este aceea de îmbunătăți tehnologia la căruță (frecări mai mici la sistemul mecanic al roților, asfaltarea drumului...) însă chestia asta este doar o soluție temporară, atâta timp cât speculanții continuă să pună pe ei grăsime rapid.

O soluție elegantă la această problemă este schimbarea caracterului obezilor, pentru ca aceștia să realizeze că te poți bucura de trecerea prin viață fără să te lăcomești să bagi mâncare în burdihan fără să îți pese de măgar.
Din păcate istoria arată că în marea majoritate a cazurilor, oamenii se schimbă de nevoie, nu prin auto-îmbunătățire conștientă a propriului caracter.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 22 Apr 2017, 10:55 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
BNR - raport statistic

http://bnro.ro/Raport-statistic-606.aspx


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Mesaj necititScris: 25 Aug 2017, 23:42 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
BNR da bani cu imprumut bancilor comerciale, deci tot un soi de banca este (de aici si cuvantul Banca nationala), oricum ar fi aceasta este o institutie financiara cheie pentru suveranitatea statului Roman.
Suveranitate subreda... BNR raporteza periodic informatiile colectate din economie catre straini, catre Bank for International Settlements, iar o copie a acestor informatii nu ajung si la institutiile romanesti, de parca BNR ar fi stat in stat in slujba strainilor.

In SUA banca lor centrala FED este privata, se zvoneste ca clanul Rothschild ar fi proprietarul secret al aceste banci... si de aici avem o mare belea pe planeta noastra, pentru ca Bancile astea Centrale private stiu doar sa tipareasca bani (acesti bani tipariti devin banii lor privati), nu si sa retraga bani de pe piata pentru a stopa inflatia... pentru asta (anti-inflatie) smecherii din umbra trag sforie pentru un razvoi de jefuire a unei tari bogate in resurse ale subsolului - cazul Irak-ului... acuma cazul Siriei, urmeaza Iran-ul, Afganistanul, Venezuela, Rusia ...

Pentru a preveni inflatia, pentru ca in SUA in 2013 - 2014 Banca lor Centrala - FED a tiparit bani si i-a dat cu imprumut cu dobanda zero pentru a stimula economia, recent SUA si-a obligat vasalii sa cumpere
arme americane (Romaniei i-au fost bagate pe gat rachete Patriot de vreo 4 miliarde de dolari, nici un parlamentar roman nu a indraznit sa protesteze).

In prima zi de domnie Trump a avut parte de o manifestatie de protest de juma de milion de oameni (cea mai mare din ultimii 20 de ani) - mass media din SUA este controlata de stapanii din umbra in frunte cu FED,
si acestia i-au aratat astfel muschii lui Trump ca acesta sa stie cine controleaza mintile oamenilor - asta se intimpla cand Banca Centrala este privata - acea tara isi pierde suveranitatea.

Nu m-as mira ca strainii sa cumpere masiv politicieni romani pentru ca acestia sa "cante" in favoarea privatizarii BNR.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România