forum.stelici.ro

Discutii despre diverse subiecte.
Acum este 28 Mai 2018, 10:36

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 18 Aug 2015, 22:06 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
http://www.expunere.com/jaful-omv-petrom-denuntat-public-de-un-ofiter-de-contrainformatii-economice.html

Citat:
Colonelul (în rezervă) prof. univ. dr. ing. Marian Rizea a lansat o scrisoare deschisă în care acuză conducerea OMV Petrom că „ascunde” anual milioane de tone din producţia de ţiţei, pentru a nu plăti redevenţa corspunzătoare statului român. Publicăm integral scrisoarea ofiţerului de informaţii şi contrainformaţii economice:

„Sunt col (r). prof. univ. dr. ing. Marian Rizea. Cei mai mulţi dintre destinatarii acestui mesaj mă cunoaşteţi, cu bunele şi mai puţin bunele lucruri pe care le-am făcut în cei 25 de ani ca ofiţer de informaţii şi contrainformaţii economice. Sunt inginer petrolist şi mi-am dat doctoratul în 2001, după mai bine de 5 ani de cercetări în care, sub coordonarea distinsului prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieşti, am studiat, în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureş, etc. exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor, cu o teză în premieră naţională.

Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti.

Iată clasamentul:
1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei
2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei
3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei
4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei

Întrebare: ESTE POSIBIL CA DIFERENŢA DINTRE PROFITUL OMV PETROM ŞI O COMPANIE DE ŢIGĂRI SĂ FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SĂ ÎNŢELEG CĂ FUMĂM DE APROAPE CÎT CONSUMĂM PRODUSE ENERGETICE???

GUVERNANŢILOR, DACĂ AŢI TRECUT PE LA ŞCOALA ŞI NU AŢI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETICĂ, UITAŢI-VĂ ÎN OGLINDĂ, PRIVIŢI-VĂ ÎN OCHI ŞI DAŢI-VĂ UN RĂSPUNS CARE SĂ NU VĂ CRAPE OBRAZUL!

Acum 2-3 ani, la o conferinţă pe tema energiei, la Hilton, după ce reprezentantul OMV prezenta realizările de excepţie ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat în picioare (deşi aplauzele celor din sala nu se terminaseră) şi am făcut următoarele precizări:

1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMW, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone!”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei? Unde o stocaţi? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%)!

Liniştea şi stupoarea celor de faţă, inclusiv a unor înalte feţe oficiale guvernamentale şi consilieri de rang înalt, au fost întrerupte de un zgomotos ropot de aplauze!

4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a întrebat “pe ce mă bazez” (replica celebră din MOROMEŢII) şi am realizat că este un roman, o coadă de topor… Calm, deşi mi se ridicase sîngele la cap, i-am răspuns că sînt ofiţer de informaţii (înainte şi după “loviluţie”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuţii în sectorul energetic peste 15 ani, profesor în informaţii strategice şi riscuri energetice şi pasiunea mea este aceea de a face bilanţuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională… (Cît petrol se extrage, cît se raportaeză, cît se prelucrează, cît se vinde la pompă, dar şi produse auxiliare…)

Aplauzele au continuat, spre deznădejdea celor de la OMV-Petrom!

După şedinţă, am fost abordat de reprezentanţii Grupului şi mi-au propus să le devin partener în echipă… Mi-au spus că citiseră cartea publicata la Editura ANI Bucureşti, “PETROL, DEZVOLTARE ŞI (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanţelor, fiind ofiţer în activitate) timp de gândire (spre a mă consulta cu şefii). Nici nu vă puteţi închipui ce şuturi verbale şi morale am primit, a doua zi, de la un şef tembel, ajuns ulterior general la apelul bocancilor: că nu am fost orientat, că nu am pic de bun simţ faţă de cei care aduc nu ştiu cât la bugetul de stat. L-am ascultat şi, în final, în cea mai sănătoasă atitudine de copil trăit la ţară (in câmpia Buzăului şi munţii Zarandului), instruit şi educat la şcolile înalte din bariera Bucureşti (zona Mimiu Ploieşti – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat în p…a mă-sii, pe româneşte, şi i-am spus că-l aştept să ieşim la pensie, să-i pot trage una în botul lui de nemernic.
La cîteva zile, un alt mare şef, un om deosebit, care mă aprobă scrîşnind din dinţi, m-a sfatuit să fiu mai blînd… După cîteva săptămîni, ajuns aproape la cîteva luni de vîrsta biologică a trecerii în rezervă şi a peste 25 de ani de militărie, scîrbit şi informat că ni se vor micşora salariile şi, evident, cuantumul soldelor compensatorii şi pensiile, m-am pensionat!

De atunci, sînt liniştit personal, dar nu împăcat cu soarta! Sper ca, într-o zi, trădătorii de neam şi ţară să dea socoteală în faţa neamului românesc, pentru încălcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituţia României!

Iar cei care simt şi gîndesc româneşte, să le fie judecatori!!!

Doamne, ocroteşte România, Europa şi întreaga lume!

Cu mare amărăciune,

Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 08 Ian 2016, 18:03 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Valeu!!! Dacă OMV nu plătește taxa asta (acciza) pentru petrolul brut exportat (există acciza de 48 cenți/litru pentru benzina vândută), atunci plătește numai 4% redevența, plus 16% din profitul realizat din export... iar dacă prețul cu care se exporta este mic (restul de bani se dau pe sub masa ne-verificabil) atunci profitul este extrem de mic.
Bănuiesc ca OMV exporta petrolul românesc la un preț exagerat de mic!
Acuma barilul de petrol crud vândut la bursă din SUA a ajuns la 36$ ... la prețul acesta Romania primește redevență doar 1,4$ (adică 4%) pentru un baril exportat.. iar dacă OMV face jonglerii în acte ca să arate că, costurile de extracție sunt mari, astfel profitul ajunge zero!
Dacă costul de extracție prezentat pe hârtie de OMV ar fi 34,6$ + acciza de 1,4$ = 36$ - cotația internaționala actuala, automat profitul este zero, deci statul roman se alege cu doar 1,4$ pentru 1 baril de petrol.
1 baril de petrol înseamnă 159 de litri... iar 1,4$ / 159 = 0,0088$ adică 4 lei pentru 100 de litri de petrol brut (neprelucrat) reprezintă acciza.
În condițiile în care din punct de vedere tehnic este ușor de realizat o rafinărie artizanală pentru a transforma petrolul brut în benzină, România ar fi mai de câștigat dacă OMV ar fi obligată să vândă petrolul brut ieftin numai în România, pentru că la un preț mic, oricât de prost ar fi randamentul unei rafinării realizate artizanal, tot s-ar ieși în profit un român întreprinzător!

Politicienii României care permit OMV să exporte petrolul brut românesc doar cu plata, practic, a redevenței de 4%, au comis clar o trădare de țară lăsând ca aurul negru al României să fie vândut la preț de nimic străinilor, în timp ce, cetățenilor români nu le este permis să cumpere acest petrol ieftin.

Dacă OMV România ar fi fost obligată prin lege să vândă petrol numai în România, automat ar fi mărit capacitatea rafinăriei din România, și ar fi exportat produsul finit – benzina la prețuri mari, deci profit mare pentru România.
La fel ar fi logic ca să se interzică exportul lemnului brut, atunci străinii ar fi stimulați să facă fabrici de mobilă în România și să exporte mobilă la preț mare, deci profit mare pentru România. Acum România este asemenea unei țări din lumea a 3-a , adică se exportă resursele solului și subsolului, neprelucrate, la un preț de nimic!

Aceiași trădare de țară o realizează BNR (în frunte cu șeful ei Mugur Isărescu), cea care vinde certificate de valoare (titluri de stat) băncilor străine la dobânzi mari, iar românii nu au dreptul să cumpere aceste certificate de valoare avantajoase, ci sunt nevoiți să își țină banii economisiți în bănci străine, pe dobânzi mult mai mici decât cele oferite de certificatele de valoare emise de BNR.


Citat:
În Rusia, de exemplu, petrolului exportat i se aplică un impozit de 149 dolari/tonă pentru folosirea resurselor naturale, plus un impozit de export în valoare de 418,9 dolari/tonă La preţul actual al ţiţeiului, de 110 dolari/baril sau 803 dolari/tonă (110X7,3), cota de impozit se ridică la 70,7%. Practic, companiilor ruseşti le revin, pentru acoperirea cheltuielilor de extracţie, operaţionale şi de transport numai 29,3%, sau 232 dolari/tonă. OMV Petrom plăteşte redevenţe cuprinse între 50 şi 80 dolari/tonă, ceea ce corespunde unui preţ al ţiţeiului, fără impozit, de 720-750 dolari/tonă. Luăm în consideraţie că în Rusia costurile de extracţie sunt de 5 dolari/baril, iar în România de 12-15 dolari, că se înregistrează costuri cu transportul de 50-60 dolari/tonă în Rusia şi de 20 dolari/tonă la noi. La toate acestea se adaugă cheltuieli operaţionale de aproximativ 30-40 dolari/tonă, astfel că putem calcula profitul operaţional per tona de ţiţei. În cazul ţiţeiului importat din Rusia, valoarea este de 98,6 dolari (803-149-418,9-36,5(5X7,3)-60-40).
În ceea ce priveşte petrolul extras din România, profitul operaţional per tonă creşte de 5,6 ori, ajungând la 553,5 dolari (803-80-109,5-20-40). Revenind la momentul privatizării, să ne aducem aminte că România dispunea de rezerve de ţiţei estimate la 80-120 milioane de tone. Având în vedere evoluţia cotaţiei barilului, ajungem la concluzia că statul român a donat companiei austriece 25-35 miliarde de dolari.
https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/redeventa-esenta-castigului-omv


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 11 Feb 2016, 22:48 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/ciolos-mareste-redeventa-guvernul-romaniei-are-obligatia-sa-mareasca-redeventa-la-omv-petrom-aflati-in-exclusivitate-cum-s-a-privatizat-snp-petrom-sa-in-2004-omv-austria-a-obtinut-pe-nimica-toata-cea-mai-importanta-societate-de-petrol-si-gaze-din-romania
Citat:
Acceptarea Romaniei in Uniunea Europeana nu s-a facut inainte ca importante resurse strategice nationale sa fie instrainate unor mari puteri. Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera clauzele ascunse din contractul incheiat, in 23 iulie 2004, intre Statul roman si OMV Austria pentru vanzarea companiei Petrom SA, instrainare motivata de Guvernul Romaniei prin HG nr.556/2002, care prevedea ca privatizarea Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA (SNP PETROM SA) se va face in cadrul Programului PSAL 2, convenit cu Banca Mondiala.

Statul roman a vandut aproape pe degeaba pachetul majoritar de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA (SNP PETROM SA), companiei OMV AKTIENGESELLSCHAFT – Austria, in care 35% din actiuni erau detinute de Guvernul Austriei. Initial, s-au vandut, conform contractului, doar 33,34% din actiuni contra sumei de 668,8 milioane euro (adica mai putin cu cateva milioane euro decat profitul pe care OMV Austria l-a obtinut din primul an de exploatare).

Majorare de capital cu bani ramasi in conturile societatii - asa s-a dat resursa petrolifera a Romaniei pe mana austriecilor

In doar cateva luni de la incheierea contractului, companiei OMV Austria i s-a permis sa majoreze capitalul social al SNP PETROM SA cu 830 milioane euro (suma ramasa in conturile SNP PETROM SA) astfel incat, prin noul calcul al capitatului social, OMV Austria sa obtina inca 17,55% la suta din actiuni, si sa ajunga sa detina 51% din capitalul social al SNP PETROM SA.

Adica, stapana peste:

- 145 depozite petroliere;

- 690 benzinarii, din care 200 modernizate;

- 320 autocisterne si 401 autotractoare;

- 350 semi-remorci;

- 464 autocisterne GPL;

- 5 camioane GPL;

La care s-au adaugat:

- 35 de benzinarii si 2 depozite petroliere situate in strainatate;

- numeroase cladiri, inclusiv sediul din Str. Budisteanu din Bucuresti.

La momentul privatizarii, OMV Austria a preluat exploatarea in Romania a:

-306 zacaminte petrol si gaze;

-1450 puturi de gaz productive;

-13856 puturi de titei productive;

-771 instalatii de colectare;

-15.000 kilometri de conducte de transport titei gaz si apa;

-2 platforme maritime (Prometeu si Atlas);

La care se adauga:

-puturi de exploatare in Kazahstan;

-Rafinaria Arpechim;

-Rafinaria Petrobrazi;

-Uzina de ingrasaminte Doljchim.

Conform unei evaluari anterioare privatizarii, valoarea SNP PETROM SA era cotata la 1,8 miliarde euro (la valoarea istorica a activelor), pentru ca imediat dupa privatizare Guvernul Romaniei sa anuleze toate datoriile acumulate de SNP PETROM SA, ceea ce a reprezentat o facilitate nemaintalnita, acordata OMV Austria.

Si acum, atentie, OMV Austria a primit si dreptul, prin concesiune, sa exploateze, timp de 99 de ani, resursele petrolifere ale Romaniei (mai exact, campul petrolifer Suplacu de Barcau). Asta, contra unei redevente situata intre 3,5-13,5% in timp ce, in alte state europene, valoarea redeventei era dubla, respectiv, intre 5-35%.

Si chiar daca artizanii privatizarii – din timpul Guvernarii Adrian Nastase – au pretins, ca sa justifice pretul mult subevaluat, ca SNP PETROM SA a fost privatizata cu tot cu datorii, Guvernul Romaniei a anulat toate datoriile SNP PETROM SA. In plus, SNP PETROM SA detinea, la momentul privatizarii, numeroase sume de bani.

Contractul dezastruos pentru Romania a fost incheiat in numele Statului roman de un adjunct al Sefului Oficiului Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie

Contractul de privatizare referitor la achizitionarea de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA nr. 5 din data de 23 iulie 2004, a fost incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului prin Oficiul Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie si OMV AKTIENGESELLSCHAFT, in care 35% din actiuni erau detinute de Guvernul Austriei.

Contractul care contine 64 de pagini – 8 sectiuni – si 31 de anexe care se intind pe alte 405 pagini, a fost semnat de:

Din partea Romaniei: - de Constantin Nedelcu, adjunct al Sefului Oficiului Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie

Din partea OMV AKTIENGESELLSCHAFT: - de Wolfgan Ruttenstorter, Chief Executive Officer si Gerhard Roiss, Deputy Chief Executive Officer.

Probabil ca sefilor Guvernului PSD din 2004 le-a fost mult prea frica sa isi puna semnatura pe acest contract si l-au impins in fata pe un adjunct de la OPSPI.

Anumite conditii contractuale pot fi interpretate ca favoritisme facute OMV Austria de catre Statul roman, precum:

-nivelul redeventei sa nu se modifice timp de 10 ani – sunt informatii ca, pana in prezent, nimeni nu s-a invrednicit, incepand cu 2014, (la expirarea celor 10 ani) sa mareasca redeventa, astfel incat Statul roman sa castige cu adevarat de pe urma exploatarii resurselor petrolifere de pe teritoriul Romaniei.

-in cadrul contractului de privatizare, OMV Austria a primit unda verde sa vanda Rafinariile Arpechim si Petrobrazi, de pe urma carora poate obtine alte importante sume de bani, de ordinul zecilor de milioane de euro.

In fiecare an, OMV a obtinut profituri mai mari decat pretul platit

Conform datelor oficiale obtinute de la Ministerul Finantelor, OMV PETROM SA – agent economic cu codul unic de identificare 1590082 – a obtinut profituri uriase, din care statul nu a incasat decat cota legala de 16%. Restul banilor s-au scurs, evident, in conturi straine, sub forma de dividende.

Iata profiturile anuale obtinute de OMV PETROM SA.

-Anul 2006 – profit 671 milioane euro (suma platita pentru privatizare a fost 668 milioane euro), conform datelor existente intr-un Raport al Comisiei de ancheta a Senatului privind privatizarea SNP PETROM SA;

-Anul 2008 – profit de peste 1,6 miliarde lei

-Anul 2009 – profit de 1,7 miliarde lei

-Anul 2010 – profit de 2,2 miliarde lei

-Anul 2011 – profit de 4,5 miliarde lei

-Anul 2012 – profit de 4,6 miliarde lei

-Anul 2013 – profit de 5,6 miliarde lei

In toti acesti ani, reprezentantii OMV Austria aflati in functii de conducere din cadrul companiei au incasat lefuri exorbitante de zeci de mii de euro/lunar, ca si cand ar fi fost sefi de mari banci internationale.

Traian Basescu a recunoscut ca afacerea OMV Petrom nu sta in picioare. De ce nu renegociaza Guvernul Romaniei redeventa?

Problema care se ridica la ora actuala, din punctul de vedere al intereselor Romaniei, este redeventa pe care OMV Petrom o plateste pentru exploatarea resurselor petrolifere nationale. Aceasta redeventa trebuia renegociata in 2014, la expirarea clauzei de 10 ani, conform prevederilor din contract, insa pana la acest moment niciun guvernant nu a manifestat vreo intentie in sensul acesta.

Singurul care “s-a spart” ca lucrurile nu sunt in regula cu OMV Petrom este fostul Presedinte Traian Basescu care, pe fondul scandalului cu cotele de imigranti arabi impuse Romaniei, a explodat:

“Daca domnul Cancelar al Austriei spune 'va luam banii daca nu primiti refugiati', atunci spunem si noi 'va luam si noi OMV Petrom, pentru ca nu s-a intalnit hotul cu prostul'.”

Numeroase voci publice care au studiat privatizarea Petrom in favoarea OMV au apreciat ca prejudiciul suferit de Romania de pe urma acestui contract vadit dezavantajos ar fi de peste 20 miliarde euro.

De ce DNA nu cerceteaza afacerea OMV Petrom?

In pofida rapoartelor SRI, in care s-au semnalat probleme grave cu privire la privatizarea SNP Petrom SA, in raport de prevederile art. 136 din Constitutie, potrivit carora “bogatiile din interes public ale subsolului... fac obiectul exclusiv al proprietatii publice”, precum si in pofida unui raport al Comisiei de ancheta a Senatului, care a cerut, in octombrie 2007, Guvernului Romaniei sa renegocieze de urgenta redeventa, Directia Nationala Anticoruptie condusa de Laura Codruta Kovesi nu a deschis nicio ancheta. Procurorii anticoruptie chiar nu sunt interesati sa afle daca a mai beneficiat cineva de pe urma acestei privatizari, si cine, si daca au fost dati bani pe sub mana pentru facilitarea vanzarii? Sau sunt mai preocupati procurorii de oua negre si mite de 500 de lei?

Legea sigurantei nationale a fost modificata – daca Guvernul Romaniei nu renegociaza redeventa, atenteaza la siguranta nationala

La finele anului trecut, Senatul Romaniei a adoptat o modificare la Legea nr.51/1991 privind Siguranta Nationala, astfel incat “orice actiune sau inactiune care lezeze interesele economice strategice ale Romaniei” reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale. Legea a fost deja promulgata de Presedintele Klaus Iohannis.

Practic, in urma acestui act normativ, daca Guvernul Romaniei, condus de premierul Dacian Ciolos (foto), nu va lua masuri urgente de renegociere a redeventei stabilite cu OMV Petrom, astfel incat Statul roman sa obtina pretul corect pentru resursele petrolifere exploatate de aceasta companie, riscam sa ne aflam in fata unei inactiuni de natura sa atenteze la siguranta nationala.
In mod ironic, desi Romania are resurse petrolifere proprii, cetateanul roman plateste la pompe unul din cele mai mari pretul la carburanti din toate statele Uniunii Europene.
Ce nu scrie acolo este faptul că OMV scoate petrol brut din țară în cantități uriașe (pe Dunăre) pentru că nu este rentabil de vândut benzină în România, pentru că taxa pe benzină (acciza) este aici mai mare ca în occident. Asta ar explica de ce prețul benzinei este așa mare în România.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 01 Mai 2016, 11:07 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Cristian Sima:
Citat:
surse din CEFC, citate de Reuters, au spus ca valoarea KMG International este estimata de compania chineza intre 500 de milioane si 1 miliard de dolari,

Cind va spuneam ca Patriciu a dat para-ndarat la cele peste 2 mld incasate de la KMG si ca nu a ramas cu mai mult de 400 mil nu ma credea nimeni, acum vedeti si pretul corect, nu uitati ca acum rompetrolul nu mai are datorii la stat ca i le-a sters Ponta.

E buna rafinaria pentru chinezi dar, in curind, nu vor mai avea nevoie de petrol, vor avea nevoie de bani sa-si salveze sistemul bancar.
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-20966864-chinezii-cefc-devin-actionari-majoritari-fostul-rompetrol-group.htm

rompetrolul nu a fost vindut, au cumparat off shoreul lui Patriciu de aceea si-au permis pret mare si para-ndarat de 80%, la petrom e altceva, petromul e mai mult decit 40% din omv deci un pret corect era pe la 3-4 mld basca ca am dat petrolul din pamint cu redevente de doi bani, acolo a fost DIP ul si Nastase care au luat spaga, la patriciu spaga s-a luat la privatizare, tot nastase, tanasescu s-a si opus atunci
Patriciu a pus mult in acte si a dat para-ndarat, ce rost are sa pui putin in acte mai ales cind nu ai de platit impoziteO ipoteză: Problema cu OMV este aceea că, două treimi din petrolul extras sunt scoase din țară pe Dunăre, pentru că accizele pe benzină din România sunt foarte mari, așa că OMV preferă să vândă petrolul în țările unde accizele pe benzină sunt mai mici. Asta ar fi explicația mea pentru prețurile mari la benzina din România comparativ cu prețul din țările UE.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 01 Aug 2016, 22:50 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Citat:
Privatizarea a fost efectiva ilegal intre cele 2 tururi ale alegerilor prezidentiale fara capitalizare (plata terenurilor), Reteaua de benzinarii cea mai buna vanduta OMV dupa modernizare de Petrom pe degeaba ( tranzactie dubioasa). Banii din privatizare returnati 85% (580 M eur) pentru lucrari interne OMV de ecologizare din fonduri publice ( cea mai mare frauda legala din Romania) Salarii netaxate taxate in strainatate si disimulate in diurne saui cazare (peste 30-50%din venituri netaxate) pierderea combinata a 300000- 500000 locuri de munca in Romania (sidicatul Liviu Luca) si pierderi directe prin contracte frauda 90 miliarde Eur spalare de bani, in special catre firme Austriece si Germane poluare masiva protejata de cei care ar fi trebuit sa o gasesca excluderea cu grija a oricarei firme Romanesti si discriminarea fatisa a angajatilor si multe multe altele si totusi liniste cred ca stiti de ce….


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 11 Aug 2017, 21:09 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Citat:
petrolul brut paraseste in cantitati mari Romania fiscalizat sau nu! Da exista petrol exportat nefiscalizat provine din asa numitele sonde abandonate, abandonate doar pe hartieCitat:
Pe vremea cand lucram pt o firma petroliera, aveam sarcina de serviciu sa inspectez sucursalele periodic. Atat sucursalele din extractie si productie cat si pe cele din rafinare si distributie. Cele mai importante erau sucursalele din extractie si rafinare, acolo se mergea in vizita de lucru destul de des. Intr-una una din astfel de vizite la o sucursala de extractie din Prahova am avut prilejul sa-l cunosc pe insusi seful suprem al unui punct de lucru din zona. Venisem insotita de niste austrieci, altfel sa dau cu bombe aia nu ieseau de pe unde se ascundeau :) Ajungem la fata locului, bla, bla, bla, bla, bla, bla. La un moemnt dat il intreb cat se fura in sucursala. Stiam metodele, el stia ca le stiu. Se uita la mine zambind si imi raspunde foarte senin: "vreti sa va spun ca se fura? Se fura doamna, se fura! Cat se fura? Habar nu am!" Austriecii: hahahaha, hahaha. Il intreb daca nu se teme ca va fi dat afara. Se uita la mine cu mila dar totusi imi raspunde: "cine sa ma dea afara doamna? pai eu ii stiu pe toti, stiu ce a facut fiecare pe aici si in centru... si romani si straini..." Il intreb daca stie si ce am facut eu. Abia isi retinea un hohot de ras: "pai dvs sunteti din aia naivii, cu dvs nu ne incurcam, va stim. O sa vedeti ca o sa plecati inaintea noastra din firma. Noi suntem vechi si aici ramanem". Din pacate, sau din fericire a avut dreptate. Eu am plecat iar el inca am inteles ca e in firma, avansat cu un salariu cu multe zerouri.


Citat:
Tot din amintiri, redau din memorie. Era trecut de mijlocul anilor 2000. Citisem in AC, revista veche aia misto, despre casa de la tara a Rodicai Stanoiu si suma exorbitanta platita de Petrom pentru aceasta. Casa respectiva aparea in conturile mele de investitii in curs la o alta valoare decat cea de achizitie, mult mai mica, inregistrata pe cont de investitii desi acolo nu se facuse nici o investitie. Cum sunt curioasa din fire, cer lamuriri in scris la directorul sucursalei respective. Cu cc la unul din strainezi. Nu trece mult timp si ma suna un nene foarte nervos. Ma face albie de porci, cum indraznesc eu o "sarantoaca lucie" - asa s-a exprimat, mi-a ramas in minte, sa ma iau de doamna Rodica. Pai cum ma pot compara eu, care am salariu de cacat cu doamna Rodica? Care doamna Rodica e o persoana importanta in tara asta spre deosebire de mine o "sarantoaca lucie". Si ce daca am trimis peste 20 de rapoarte la Viena despre sucursala respectiva (trimisesem mult mai putine desi neregulile erau multe si mai mult decat evidente, bineinteles ca austriecii nu faceau nimic) pe el il doare undeva de rapoartele mele. M-a asigurat ca si austriecii au aceeasi durere unde are si el, adica in partea dorsala. Mai mult mi-a dat asigurari ferme ca atat romanii cat si austriecii doresc sa scape de mine, ca ajunsesem cam "bagareata" si asta citez "nu face bine nimanui". Aici a avut dreptate, austriecii au refuzat sa-mi prelungeasca contractul insa am plecat mai devreme de terminarea acestuia pt ca ma saturasem si de austrieci si de romanii de acolo.


Citat:

Nesimtita de mine. Dar nu am facut nimic altceva decat sa solicit niste lamuriri cu privire la investitiile facute acolo. Era necesar pt auditul conturilor.
Stii ce era ciudat? Cand am verificat situatia terenului, nu exista kn registrul de mijloace fixe nici un teren aferent constructiei. Practic cumparasera chirpiciul, barnele putrede si sindrila de 100 de ani fara teren.
Asta e nimica toata pe langa schema skidurilor petromservice sau platformele marine sau cesionarea de creante sau afacerile cu titei nefiscalizat provenind din sonde declarate abandonabile dar cu productie.
Nu! in contul unor infractori din austria si romania.
Batrana infractoare ca si infractorul de la cornu si-au construit case exclusiv din banii petrom.stiai ca conacul de la cornu e facut din banii petrom?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: despre jaful OMV
Mesaj necititScris: 01 Noi 2017, 01:16 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mai 2008, 14:49
Mesaje: 1917
Localitate: Iasi
Noua lege a redevențelor e cea veche: Pentru productia din pământul țării de petrol si gaze va fi același BACȘIȘ la fel ca până acum. Norvegia 78% impozitare totală pe petrol și gaze, Marea Britanie 62% și 81%, Danemarca 64%, Romania 19%
http://fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=1161765&title=tradatori-de-tara-noua-lege-a-redeventelor-e-cea-veche-pentru-productia-din-pamantul-tarii-de-petrol-si-gaze-va-fi-acelasi-bacsis-la-fel-ca-pana-acum-norvegia-78-impozitare-totala-pe-petrol-si-gaze-marea-britanie-62-si-81-danemarca-64-romania-19-


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România